Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σοκολατένια καρυδόπιτα

Υπέροχη συνταγή για μια σοκολατένια καρυδόπιτα που μας έρχεται από τη Μικρασιάτικη Σμύρνη. Η κλασική μας καρυδόπιτα μπλέκεται με τη σοκολάτα και η παντρειά τους είναι μοναδική!

Σε περίπτωση που νηστεύεις, έχουμε την τέλεια συνταγή για νηστίσιμη καρυδόπιτα με ταχίνι!

Σοκολατένια καρυδόπιτα

  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
  • Μερίδες4

    Για τη σοκολατένια καρυδόπιτα θα χρειαστείτε

    Υλικά για την καρυδόπιτα

    • 50γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
    • 640γρ. ‏καρυδόψιχα αλεσμένη
    • 1½ φλιτζάνι ‏ζάχαρη
    • 6 ‏αυγά
    • 2 κουτ. σούπας ‏κανέλα
    • ¼ φλιτζανιού ‏νισεστέ
    • ‏ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

    Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας

    • 12-15 ‏καρύδια (μόνο τη ψίχα)
    • 2 κουτ. σούπας ‏βούτυρο
    • 200γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια

    Για το σερβίρισμα

    • ‏παγωτό κρέμα ή βανίλια

    Εκτέλεση

    1

    Φτιάχνετε την καρυδόπιτα: Χωρίζετε πρώτα τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Μετά ανακατεύετε την αλεσμένη καρυδόψιχα με το νισεστέ και τη μισή ζάχαρη.

    2

    Χτυπάτε στο μίξερ του κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και προσθέτετε την κανέλα, το μίγμα της καρυδόψιχας, την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό.

    3

    Χτυπάτε και τα ασπράδια σε ξεχωριστό σκεύος ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις, δουλεύοντας τη σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω.

    4

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ºC. Στρώνετε το ταψί του φούρνου της κουζίνας σας με λαδόχαρτο και αδειάζετε από πάνω το γλυκό. Ισιώνετε την επιφάνεια με μία σπάτουλα την οποία βουτάτε πρώτα σε νερό ή μπράντι.

    5

    Ψήνετε την καρυδόπιτα στο φούρνο για 35 λεπτά. Όταν κρυώσει το γλυκό, το κόβετε και το πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη ζάχαρη.

    Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας

    6

    Αλέθετε τα καρύδια. Σε κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε τη σοκολάτα.

    7

    Αφήνετε να λιώσει πάνω σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε.

    8

    Σερβίρετε από ένα κομμάτι καρυδόπιτας, προσθέτετε μία μπάλα παγωτό και περιχύνετε αμέσως με λίγη σάλτσα.

    Διαφήμιση

    5/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend