Σοκολατένια κεκάκια – λάβα churro
Μετατρέψτε ένα αγαπημένο γλυκό σνακ σε ένα υπέροχο κέικ γεμιστό με ζεστή σοκολάτα!
Για τη γκανάς σοκολάτας θα χρειαστείτε
- 115 γρ. σοκολάτα της επιλογής σας
- 1/4 φλιτζ. γάλα καρύδας (ή κρεμα γάλακτος)
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
Για τα κεκάκια churro θα χρειαστείτε
- 1 φλιτζ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 4 κ.σ. Βούτυρο λάιτ, λιωμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλιτζ. Γάλα χαμηλών λιπαρών (ή γάλα αμυγδάλου)
Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε
- 1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Πρώτα φτιάχνετε τη γκανάς. Σπάστε τη σοκολάτα και αναμείξτε την με το γάλα καρύδας (ή την κρέμα γάλακτος) σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε το μείγμα και ύστερα τοποθετήστε το ξανά για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα, έως ότου η κρέμα να είναι ομογενοποιημένη και ζεστή. Ύστερα ανακατέψτε λίγο ακόμα. Όταν η γκανάς είναι κρεμώδης, ρίξτε τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα. Καλύψτε το μπολ με μια μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Όταν η γκανάς σας είναι έτοιμη, προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C. Βουτυρώστε ελαφρώς, 8 μικρές φορμίτσες και μάφιν (τέτοιου μεγέθους ώστε να χωράει 1/4 φλιτζ. Από το μείγμα σας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινήστε και ρίξτε όλα τα στερεά συστατικά. Ανοίξτε μια ”λακουβίτσα” στη μέση και προσθέστε το λάδι, το αυγό, τη βανίλια και το γάλα.
- Αφαιρέστε τη γκανάς από το ψυγείο. Ρίξτε 1 κ.γ. Από τη γκανάς στο κεντρο κάθε φορμίτσας.
- Αναμείξτε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα βαθύ μπολ. Απαλά κυλήστε κάθε κέικ στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας μέχρι να καλυφθεί πλήρως όλη η επιφάνειά του.
- Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή έως ότου αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα και τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο κάθε κέικ αυτή βγει καθαρή.
Συνταγή για churro κεκάκια – λάβα
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com
Διαφήμιση