Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Σοκολατένια λάβα πανεύκολη σε 9 λεπτά !

Σοκολατένια λάβα = σοκόλαση χωρίς υπερβολή. Πρόκειται για ένα κέικ σοκολάτας που μόλις κόψετε σε κομμάτια θα δείτε να ξεχειλίζει από μέσα του ρευστή η σοκολάτα! Και το καλύτερο είναι ότι σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστη προσπάθεια θα έχετε ένα γλυκό υπέροχο οπτικά αλλά και γευστικά!

Βρες όλες μας τις συνταγές για κέικ εδώ!

Σοκολατένια λάβα πανεύκολη σε 9 λεπτά !

    • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος9 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος39 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για τη σοκολατένια λάβα θα χρειαστείτε

      • 375 γρ. ‏Σοκολάτα κουβερτούρα
      • 200 γρ. ‏Βούτυρο
      • 1 φλ. τσαγιού ‏Ζάχαρη
      • 1 ½ φλυτζάνια του τσαγιού ‏Αλεύρι γ.ο.χ.
      • 7 ‏Αυγά

      Εκτέλεση

      1

      Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να φουσκώσει λίγο το μείγμα. Κατόπιν ρίξτε και το αλεύρι στο μείγμα των αυγών.

      2

      Εν τω μεταξύ σε χαμηλή θερμοκρασία λιώστε σε μία μικρή κατσαρόλα το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφού λιώσουν ενσωματώστε τα δύο μίγματα μαζί.

      3

      Βουτυρώστε καλά μία φόρμα ή 12 μικρές φόρμες και ρίξτε μέσα το μείγμα.v

      4

      Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 C για μισή ώρα πριν βάλετε μέσα το κέικ. Μετά το πέρας της μισής ώρας βάλτε το κέικ και ψήστε το για 9 λεπτά ακριβώς!!! Όταν περάσουν τα 9 λεπτά, με πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μην σπάσει το κέικ βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει (μην ξεχνάτε μέσα είναι υγρό).

      5

      Αν θέλετε πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη. Κόψτε το παρουσία των ενδιαφερομένων!

      Διαφήμιση

      Tip:- Για την επιτυχία του συγκεκριμένου γλυκού απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίτευξη θερμοκρασίας 250 C. Γι’ αυτό όταν το φτιάξετε για πρώτη φορά ετοιμάστε πρώτα το κέικ, στη συνέχεια ανάψτε το φούρνο σας, περιμένετε μισή ώρα και μετά ψήστε το. Αν ο φούρνος μείνει περισσότερη ώρα ανοικτός η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο κάτι το οποίο δεν θέλουμε. Αργότερα όταν θα έχετε αποκτήσει την πείρα θα ανάβετε πρώτα τον φούρνο και κατά τη διάρκεια της μισής ώρας αναμονής θα ετοιμάζετε το μείγμα. Έτσι δεν θα χάνετε καθόλου χρόνο.- Ο χρόνος ψησίματος είναι ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας επιτυχίας.  Ψήσιμο πέραν των 9 λεπτών θα στερεοποιήσει τη σοκολάτα, οπότε και θα χαθεί η «λάβα».

      σοκολατένια λάβα

      σοκολατένια λάβα

      κέικ σοκολατένια λάβα

      Πηγή: yumm.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend