Σοκολατένια σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα
Η σοκολατένια αμυγδαλόπιτα είναι καλή επιλογή για το πρωινό καφεδάκι αλλά και για τη λιγούρα του απογεύματος.
Για το την αμυγδαλόπιτα θα χρειαστείτε:
- 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού Αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού Ζάχαρη
- 5 Αυγά
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού Βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αλεύρι
- 150 γρ τριμμένη Κουβερτούρα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού Ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Σοκολάτα σε σκόνη
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρός Καφές φίλτρου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού Βούτυρο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
- Ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, την κουβερτούρα και το ανακατεύτε.
- Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στην λεκάνη μαζί με την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το μπέικιν και τα ανακατεύετε απαλά .
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 28 cm και αδειάζουμε το μείγμα.
- Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, τον καφέ, τη σοκολάτα και το βούτυρο.
- Τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 8 λεπτά.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στην αμυγδαλόπιτα, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.
Συνταγή για σοκολατένια σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα
Διαφήμιση