Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σοκολατένια σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα

Η σοκολατένια αμυγδαλόπιτα είναι καλή επιλογή για το πρωινό καφεδάκι αλλά και για τη λιγούρα του απογεύματος.

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
  2. Ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, την κουβερτούρα και το ανακατεύτε.
  3. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη.
  4. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στην λεκάνη μαζί με την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το μπέικιν και τα ανακατεύετε απαλά .
  5. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 28 cm και αδειάζουμε το μείγμα.
  6. Το ψήνουμε στους  180 βαθμούς για 35 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, τον καφέ, τη σοκολάτα και το βούτυρο.
  8. Τα ανακατεύουμε και τα  βράζουμε για 8 λεπτά.
  9. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στην αμυγδαλόπιτα, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.

Συνταγή για σοκολατένια σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα

chefoulis

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend