Σοκολατένια σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα
Η σοκολατένια αμυγδαλόπιτα είναι καλή επιλογή για το πρωινό καφεδάκι αλλά και για τη λιγούρα του απογεύματος.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
- Ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο, την κουβερτούρα και το ανακατεύτε.
- Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στην λεκάνη μαζί με την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το μπέικιν και τα ανακατεύετε απαλά .
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 28 cm και αδειάζουμε το μείγμα.
- Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, τον καφέ, τη σοκολάτα και το βούτυρο.
- Τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 8 λεπτά.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στην αμυγδαλόπιτα, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε.
Συνταγή για σοκολατένια σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα
Διαφήμιση