Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και φουντούκια

Υπέροχη, λαχταριστή σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και φουντούκια! Συνταγή σχετικά εύκολη που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

Σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και φουντούκια

Σοκολατένια τούρτα ψυγείου
  • Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος25 Λεπτά
  • Μερίδες10

    Για τη σοκολατένια τούρτα ψυγείου θα χρειαστείτε

    Υλικά για την τούρτα

    • 200 γρ. ‏μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive
    • 100 γρ. ‏φουντούκια ψημένα
    • 115 γρ. + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού ‏βούτυρο
    • 120 γρ. (60+60 γρ.) ‏σοκολάτα κουβερτούρα + γάλακτος κομμένες σε μικρά κομματάκια
    • 2 κ.σ. ‏κρέμα γάλακτος
    • 4 κ.σ. ‏Νutella

    Υλικά για τη ganache σοκολάτας

    • 125 ml ‏κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
    • 120 γρ. (60+60 γρ.) ‏σοκολάτα γάλακτος και μαύρη κουβερτούρα κομμένες σε μικρά κομματάκια
    • 4 κ.σ. ‏Nutella

    Υλικά για το γαρνίρισμα

    • ‏θρυμματισμένα μπισκότα και θρυμματισμένα φουντούκια

    Εκτέλεση

    1

    Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζετε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια. Σημείωση: Εάν έχετε φρέσκα φουντούκια με τη φλούδα τους τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 12-15 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίβετε τα φουντούκια με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε τη φλούδα τους.

    2

    Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, τα κομματάκια και από τις 2 σοκολάτες, τη κρέμα γάλακτος και τη Nutella και τα λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα για 2-3 λεπτά) ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

    3

    Ρίχνετε το ζεστό σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα φουντούκια και ανακατεύετε απαλά για να αναμειχθούν ισομερώς.

    4

    Καλύπτετε καλά με αλουμινόχαρτο τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού/φόρμα με διάσταση βάσης 20 εκ. φροντίζοντας να προεξέχει το αλουμινόχαρτο περιμετρικά.

    5

    Βουτυρώνετε το αλουμινόχαρτο και στρώνετε ισομερώς το έτοιμο μείγμα στη βάση του ταψιού, πιέζοντάς το με τα χέρια σας. Σκεπάζετε το μείγμα με το αλουμινόχαρτο που περισσεύει περιμετρικά και και βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώνει.

    Για τη ganache σοκολάτας

    6

    Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα κομματάκια από τις 2 σοκολάτες και τη Nutella. Βάζετε σε κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος και τη βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση.

    7

    Τη κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά και τη χύνετε στο μπολ με τις σοκολάτες. Το αφήνετε χωρίς να ανακατεύετε για 1/2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε με λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να σφίξει ελαφρώς.

    8

    Βγάζετε τη τούρτα από το ψυγείο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε σχάρα. Ρίχνετε τη γκανάς σοκολάτας πάνω από τη τούρτα και με μια μαρίζ την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Τη γαρνίρετε πασπαλίζοντάς τη με θρυμματισμένα μπισκότα και φουντούκια.

    Διαφήμιση

    Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

    σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και φουντούκια

    Πηγή: sintayes.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend