Σοκολατένια τούρτα με τσουρέκι
Φτιάξτε αυτή την υπέροχη σοκολατένια τούρτα με το τσουρέκι που θα περισσέψει τις Πασχαλινές ημέρες!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Κρέμα σοκολάτα
- Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Την αποσύρετε, ανακατεύετε ώστε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία της και την ανακατεύετε με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και βράζετε για 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός).
- Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτετε το ποτό.
Συναρμολόγηση
- Ακουμπάτε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψος περίπου 5 εκ. πάνω σε μια πιατέλα.
- Στρώνετε στη βάση του περίπου τις μισές φέτες από το τσουρέκι κόβοντάς τες αν χρειαστεί ώστε να καλύπτεται όλος ο πάτος χωρίς να μένουν κενά.
- Τις ραντίζετε με το σιρόπι.
- Από πάνω ρίχνετε την μισή από την κρέμα σοκολάτα και ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Στη συνέχεια στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες από το τσουρέκι και τις ραντίζετε πάλι με το σιρόπι.
- Τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Για να ξεφορμάρετε, ζεσταίνετε το τσέρκι με φλόγιστρο ή πιστολάκι μαλλιών και το αφαιρείτε. Πασπαλίζετε την τούρτα με λίγο κακάο και σερβίρετε.
Πηγή: steliosparliaros.gr
Διαφήμιση