Σοκολατένιες κρέπες
Οι σοκολατένιες κρέπες είναι το τέλειο brunch με γεύση σοκολάτας και γέμιση της αρεσκείας σας !
Για τις κρέπες θα χρειαστείτε:
- 100 γρ. αλεύρί
- 20 γρ. κακάο
- 2 αυγά
- 1 ιδέα αλάτι
- 200 ml γάλα πλήρες
- 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση θα χρειαστείτε:
- 300 γρ. σαντιγί
- φρέσκα φρούτα: φράουλες / raspberries ή ό,τι σας αρέσει
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
Εκτέλεση
Ξεκινάτε με την παρασκευή της ζύμης:
- Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύετε ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Κάνετε μια γούβα στο κέντρο του μπολ και σπάστε μέσα του 2 αυγά.
- Με ένα σύρμα ανακατεύετε τα συνταστικά μαζί ώστε να δημιουργήσετε μια παχύρευστη ζύμη.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και μια ιδέα από γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σταδιακά προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να έχετε μια λεία και νερουλή υφή.
Για να μαγειρέψετε τις κρέπες:
- Προσθέστε 1 σταγόνα ελαιόλαδο σε τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Περιστρέψτε το τηγάνι για να πάει παντού το λάδι και χύστε ότι περισσέψει.
- Ρίχνετε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα για τις κρέπες στο τηγάνι και ξανα περιστρέφετε στο τηγάνι ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του. Προσέχετε ώστε να δημιουργήσετε μια λεπτή στρώση. Αφήστε να μαγειρευτεί μέχρι οι άκρες να «σηκωθούν» από το τηγάνι.
- Γυρίζετε ώστε να ψηθεί η άλλη μεριά.
Για να γεμίσετε την κρέπα σας:
- Απλώνετε στο 1 μισό της κρέπας σαντιγί και μερικά raspberries και μερικές ψιλοκομμένες φράουλες.
- Τέλος, διπλώνετε την κρέπα και απλώνετε σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Αρχική έμπνευση από: tastemade | Φωτογραφία από: crunchycreamysweet
Διαφήμιση