Σοκολατένιο αυγό με γέμιση κρέμας
Ποιός είπε ότι το σοκολατένιο αυγό είναι μόνο για το Πάσχα ;;;
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε το ζαχαρούχο, τον κρόκο αβγού και το γάλα.
- Τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε μέχρινα έχετε μια παχύρευστη κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Προσθέτετε τη βανίλια και τις φράουλες στην κρέμα και γεμίζετε το σοκολατένιο αυγό.
- Καλύπτετε με λιωμένη σοκολάτα όλη την επιφάνεια και αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο ώστε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Στην περίπτωση που δεν βρείτε σοκολατένιο αυγό στην αγορά τότε:
- Παίρνετε ένα καλούπι από σιλικόνη για μεγάλα αυγά και λιώνετε περίπου 150-200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί.
- Έπειτα με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής καλύπτετε το καλούπι και το βάζετε στο ψυγείο να στεγνώσει.
- Μόλις έχει στερεοποιηθεί ξεφορμάρετε προσεκτικά για να μη σπάσει κι ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία.
Συνταγή για σοκολατένιο αυγό με γέμιση κρέμας
Διαφήμιση