Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σοκολατένιο αυγό με γέμιση κρέμας

Ποιός είπε ότι το σοκολατένιο αυγό είναι μόνο για το Πάσχα ;;; 

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε το ζαχαρούχο, τον κρόκο αβγού και το γάλα.
  2. Τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύετε μέχρινα έχετε μια παχύρευστη κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Προσθέτετε τη βανίλια και τις φράουλες στην κρέμα και γεμίζετε το σοκολατένιο αυγό.
  4. Καλύπτετε με λιωμένη σοκολάτα όλη την επιφάνεια και αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο ώστε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Στην περίπτωση που δεν βρείτε σοκολατένιο αυγό στην αγορά τότε:

  1. Παίρνετε ένα καλούπι από σιλικόνη για μεγάλα αυγά και λιώνετε περίπου 150-200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί.
  2. Έπειτα με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής καλύπτετε το καλούπι και το βάζετε στο ψυγείο να στεγνώσει.
  3. Μόλις έχει στερεοποιηθεί ξεφορμάρετε προσεκτικά για να μη σπάσει κι ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία.

Συνταγή για σοκολατένιο αυγό με γέμιση κρέμας

foodmaniacs.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend