Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο χωρίς ψήσιμο

Δροσιστείτε με αυτή την λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή. Το τέλειο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα και συνολικά 4 υλικά παρασκευής!

Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο χωρίς ψήσιμο

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
    • Μερίδες6

      Για το μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο θα χρειαστείτε

      Υλικά για το μπισκοτογλυκό

      • 250 γρ. ‏cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
      • 1/2 φλιτζ. ‏καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ανάλατα σε μικρά κομματάκια
      • 1/2 φλιτζ. ‏σταφίδες κομμένες ψιλοκομμένες
      • 1/4 φλιτζ. ‏κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
      • 100 γρ. ‏ανάλατο βούτυρο σε μικρά κομματάκια
      • 180 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρας
      • 1 κουτί (395 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα

      Υλικά για τη γκανάζ σοκολάτας

      • 120 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρας
      • 50 γρ. ‏βούτυρο ψιλοκομμένο
      • ‏κακάο σκόνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

      Εκτέλεση

      1

      Βουτυρώστε και στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψάκι βάσης 19 εκ. και βάθους 6 εκ. Θρυμματίστε σε μικρά κομματάκια τα φυστίκια και τις σταφίδες στο multi. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα κομμένα μπισκότα, τα φιστίκια, τις σταφίδες και το κακάο.

      2

      Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια, προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε (σε χαμηλή φωτιά) για 4 λεπτά περίπου μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε το μείγμα με τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σε ένα ομοιογενές μείγμα.

      3

      Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το πιέζετε ελαφρώς και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί.

      Για τη ganache σοκολάτας

      4

      Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.

      5

      Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να “σταθεί” και κρυώσει ελαφρώς για 5 λεπτά και μετά το στρώνετε πάνω από το κρύο γλυκό σας.

      6

      Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1-2 ώρες περίπου. Προαιρετικά το πασπαλίζετε με σκόνη κακάου, το κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.

      Διαφήμιση

      μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο

      Πηγή: sintayes.gr

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend