Σοκολατένιο μπολάκια churros με γέμιση λευκή σοκολάτα
Τα σοκολατένια μπολάκια churros είναι ιδανικά για πάρτι μεγάλων και μικρών !!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το νερό ,το βούτυρο, τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν κι ανακατεύετε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ενώ βράζει προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε γρήγορα για να ενωθούν. Συνεχίζετε το μεγείρεμα για ένα λεπτό ή μέχρι το μείγμα να γίνει μια μάζα.
- Αποσύρεται από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά (ένα σε κάθε προσθήκη) κι ανακατεύετε ώστε να ενσωματωθούν στο υπόλοιπο μείγμα. Η ζύμη σας θα γίνει αρκετά λεία.
- Βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ με μεγάλη αστερωτή μύτη και , σε μια φόρμα για μάφιν την οποία έχετε γυρίσει ανάποδα , σχηματίζετε τα μπολάκια με το κορνέ. Παγώνετε για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι ωστε να καλύπτωνται τα μπολάκια (μέχρι να φτάσει τους 180°C αν έχετε μαγειρικό θερμόμετρο).
- Τηγανίζετε ξεχωριστά το καθένα για 2-3 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Τα στραγγίζετε καλά σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε την ζάχαρη με το κακάο , (αν θέλετε περάστε το απο σίτα για να μην έχει γρομπαλάκια), κι έπειτα περάστε τα μπολάκια όσο είναι ζεστά από το μείγμα αυτό.
- Σπάτε σε μικρά κομμάτια τη λευκή σοκολάτα και ζεσταίνετε την κρέμα μέχρι να πάρει 1 βράση.Έπειτα την βάζετε στο μπολ με τη λευκή σοκολάτα κι ανακατεύετε ώσπου να έχετε μια λεία και γυαλιστερί γκανάς.
- Τέλος γεμίζετε κάνε μπολάκι με γκανάς και πασπαλίζετε με χοντροκομμένο μπισκότο.
Συνταγή Σοκολατένιο μπολάκια churros με γέμιση λευκή σοκολάτα
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: twistedfood.co.uk
Διαφήμιση