Σοκολατένιο γλυκό death by chocolate
To σοκολατένιο γλυκό death by chocolate είναι το απόλυτο crescendo σοκολάτας και θα προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε όποιον το γευτεί!
Σοκολατένιο γλυκό death by chocolate
- Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες 15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 20 Λεπτά
- Μερίδες8
Για το σοκολατένιο γλυκό death by chocolate θα χρειαστείτε
Για τη βάση
- 24 μπισκότα oreo
- 1/4 του φλ. λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση
- 340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
- 1 ½ φλ κρέμα γάλακτος
- 1/4 του φλ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
- 340 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
- 3/4 του φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινήστε με την βάση
Θρυμματίστε τα oreo σε ένα μπλεντερ μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ώστε να ενωθεί με τα μπισκότα. Στη συνέχεια, τοποθετείστε το μπισκότο σε μια στρογγυλή φόρμα 23 cm κι έπειτα αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν προχωρήσετε στην γέμιση.
Στο σημείο αυτό φτιάχνετε την γέμιση
Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζετε την κουβερτούρα και 3/4 της κρέμα γάλακτος. Λιώνετε για 1-2 λεπτά στα μικροκύμματα ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα ώσπου να έχετε ένα λείο μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήνετε κατα μέρος.
Σε ένα μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί. Προσθέστε το 1/3 από το μείγμα σοκολάτας και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί στη σαντιγί. Συνεχίστε προσθέτοντας το 1/3 κάθε φορά. Τέλος, προσθέστε τη γέμιση πάνω στη βάση μπισκότου σας και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ισιώστε την επιφάνεια του για να είναι όμορφο. Τέλος, αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες.
Τελικώς φτιάχνετε την επικάλυψη, την γκανάς
Πρωτού σερβίρετε, λιώνετε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος στα μικροκύμματα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε μια λεία και γυαλιστερή γκανάς. Τέλος την απλώνετε στο γλυκό σας και τη αφήνετε να κρυώσει.