Ένα πολύ γευστικό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, που ο συνδυασμός μπισκότου στη βάση και καραμελωμένων φουντουκιών προκαλούν μια έκρηξη γεύσης στον ουρανίσκο σας από τη πρώτη κι όλας μπουκιά!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί διαστάσεων 20×30 εκ.
- Φροντίζετε η λαδόκολλα να προεξέχει περιμετρικά του ταψιού 5 εκ. περίπου, για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό.
Για τη βάση
- Θρυμματίζετε, στο multi, σε σκόνη τα μπισκότα.
- Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν και να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Στρώνετε το μείγμα στο ταψί το πιέζετε ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα και το βάζετε στο ψυγείο για 10 λ.
Για τη μους σοκολάτας
- Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος, την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 8-10 ή μέχρι να κρυώσει.
- Χτυπάτε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος, με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. [*]
- Χαμηλώνετε (στη πιο χαμηλή) τη ταχύτητα στο μίξερ, ρίχνετε μέσα στη σαντιγί και τη κρύα λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Με ένα κουτάλι στρώνετε τη σοκολατένια σαντιγί στο ταψί πάνω από τη βάση, σκεπάζετε το ταψί στη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα ή μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα.
Για τη πραλίνα φουντουκιού
- Τοποθετείτε τα φουντούκια σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα σοτάρετε για 3-4 λ ανακατεύοντάς τα μέχρι να καβουρδιστούν.
- Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και μόλις μισοκρυώσουν τα χοντροκόβετε.
- Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί και στρώνετε τα χοντροκομμένα φουντούκια δίπλα το ένα στο άλλο.
- Σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε τη ζάχαρη και 2 κ.σ. νερό και ανακατεύετε για 2 λ ή μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
- Δυναμώνετε τη φωτιά σε υψηλό επίπεδο και αφήνετε το μείγμα ζάχαρης να βράσει, χωρίς να ανακατεύψετε, για 2-3 λ ή μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας.
- Προσθέτετε το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
- Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα φουντούκια και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
- Μόλις κρυώσουν τα κόβετε σε πραλίνα φουντουκιού.
Για το γλάσο σοκολάτας
- Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρας μαζί με το σπορέλαιο ανακατεύοντας να ενσωματωθούν.
- Ρίχνετε το μείγμα στην άκρη του ταψιού, πάνω από τη κρύα πλέον μους σοκολάτας και ανασηκώνετε το ταψί δίνοντας κλίση ώστε να κυλήσει το γλάσο και καλυφθεί η επιφάνεια του γλυκού.
- Πασπαλίζετε με τη πραλίνα φουντουκιού και σερβίρετε με παγωτό (προαιρετικά).
Πηγή: sintayes.gr
Διαφήμιση