Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη

Μερικοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη κι έτσι είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν άλλες διατροφικές λύσεις. 

Η συνταγή με το κλασικό σοκολατένιο κέικ είναι η ιδανική ώστε να μη στερηθεί κανείς την απόλαυση αυτού του γλυκού !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C.
  2. Απλώστε λαδόκολλα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 22 εκ.
  3. Ανακατέψτε το κακάο μαζί με το βραστό νερό σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το ύστερα να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Παράλληλα χτυπάτε με ένα μίξερ για 3 περίπου λεπτά το λάδι καρύδας, τα αυγά και τη ζάχαρη.
  5. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
  6. Χτυπήστε τα 2 πρώτα μείγματα που έχετε φτιάξει με το μίξερ ρυθμισμένο στην ελάχιστη ένταση.
  7. Προσθέστε ύστερα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Τοποθετήστε το τελικό μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήστε γι απερίπου 40-45 λεπτά.
  9. Ύστερα αφήστε το τηγάνι για 10 περίπου λεπτά σε μία σχάρα να κρυώσει ελαφριά.
  10. Ύστερα βγάλτε το κέικ από το ταψί.
  11. Αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρετε.
  12. Γαρνίρετε με έξτρα κακάο και μερικά βατόμουρα!

κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: taste.com.au

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend