Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη
Μερικοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη κι έτσι είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν άλλες διατροφικές λύσεις.
Η συνταγή με το κλασικό σοκολατένιο κέικ είναι η ιδανική ώστε να μη στερηθεί κανείς την απόλαυση αυτού του γλυκού !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C.
- Απλώστε λαδόκολλα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 22 εκ.
- Ανακατέψτε το κακάο μαζί με το βραστό νερό σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το ύστερα να κρυώσει ελαφρώς.
- Παράλληλα χτυπάτε με ένα μίξερ για 3 περίπου λεπτά το λάδι καρύδας, τα αυγά και τη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Χτυπήστε τα 2 πρώτα μείγματα που έχετε φτιάξει με το μίξερ ρυθμισμένο στην ελάχιστη ένταση.
- Προσθέστε ύστερα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τοποθετήστε το τελικό μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήστε γι απερίπου 40-45 λεπτά.
- Ύστερα αφήστε το τηγάνι για 10 περίπου λεπτά σε μία σχάρα να κρυώσει ελαφριά.
- Ύστερα βγάλτε το κέικ από το ταψί.
- Αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρετε.
- Γαρνίρετε με έξτρα κακάο και μερικά βατόμουρα!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: taste.com.au