Σούπερ γευστικό και πολύ εύκολο στην παρασκευή του αυτό το σοκολατένιο μωσαϊκό!
Όλες μας οι συνταγές για κορμό σοκολάτας εδώ!
Γρήγορο σοκολατένιο μωσαϊκό
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες8
Για το σοκολατένιο μωσαϊκό θα χρειαστείτε
- 200 γρ. άσπρη σοκολάτα
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 10 γρ. ζελατίνη
- 100 ml νερό
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1/2 κ.σ. καφέ
- 100 γρ. περίπου μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση
Βάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να φουσκώσει. Σε δυο διαφορετικά σκεύη λιώνετε την άσπρη και την μαύρη σοκολάτα, την κάθε μια με 100 ml. κρέμας γάλακτος.
Μέσα στις ήδη λιωμένες σοκολάτες προσθέτετε την ζελατίνη και ανακατώνεται για να λιώσει.
Όσο τα δυο μείγματα είναι ακόμα ζεστά προσθέστε στο καθένα 200 γρ. γιαούρτι. Στο άσπρο μέρος προσθέτετε το κονιάκ και στο μαύρο τον καφέ.
Στο πάτο του καλουπιού βάζετε τα μπισκότα τα οποία βουτάτε στο γάλα.
Βάζετε μέσα το άσπρη και το μαύρο μείγμα εναλλάξ, μια το ένα μια το άλλο μέχρι να λείψουν. (τα μείγματα δεν θα είναι πηχτά ).
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
Πηγή: sokolatomania.gr