Η σοκολατόπιτα με stevia είναι τόσο γλυκιά όσο πρέπει! Με πολύ λιγότερες θερμίδες από μια κανονική σοκολατόπιτα, αλλά εξίσου εξαιρετική γεύση, κάθε μπουκιά θα σας συναρπάσει.
Αν δεν έχετε πρόβλημα με τις θερμίδες, τότε πρέπει να δοκιμάσετε τη σοκολατόπιτα των αγγέλων, ενώ για όσους νηστεύουν η λύση είναι στη πολύ εύκολη συνταγή για νηστίσιμη σοκολατόπιτα.
Και μην χάσετε με τίποτα τις 15 τέλεια γλυκά διαίτης που συγκεντρώσαμε για απόλαυση χωρίς τύψεις!
Συνταγή για σοκολατόπιτα με stevia

- Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
- Μερίδες8
Για τη σοκολατόπιτα με stevia θα χρειαστείτε
Υλικά για το κέικ
- 3 ολόκληρα αυγά
- 4 ασπράδια
- 90 γρ κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3) ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
- 150 γρ καλαμποκέλαιο
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ αλεύρι καρύδας
- 80 γρ κακάο
- 1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
Υλικά για το σιρόπι
- 750 ml νερό
- 200 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
- 200 γρ σοκολάτα με στέβια
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 60 γρ κακάο
Υλικά για τη γκανάς
- 200 γρ εβαπορέ λάιτ
- 200 γρ σοκολάτα γάλακτος με στέβια
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάτε στο δυνατό για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας+κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
Ανάβετε τον φούρνο σας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνετε ένα ταψάκι 26 εκ.
Αφαιρείτε τον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το καλαμποκέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσετε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνετε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσατε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα σας τα υλικά.
Αδειάζετε στο ταψάκι σας και ψήνετε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Τώρα θα ετοιμάσετε το σιρόπι σας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα σας.
Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτετε την στέβια, το κακάο, κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
Αφαιρείτε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύετε πολύ καλά. Το βάζετε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν έχει ψηθεί (το ελέγχετε με μαχαιράκι) την βγάζετε απο το φούρνο και χαράζετε σε κομμάτια.
Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνετε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνετε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το εβαπορέ να κάψει. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.
Ανακατεύετε πολύ καλά έως να λιώσει και έχετε μια υπέροχη, βελούδινη γκανάζ.
Αφήνετε λίγο να κρυώσει και περιχύνετε την σοκολατόπιτα σας.
Αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνετε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με stevia, με λίγες θερμίδες!!
Διαφήμιση
Διαφήμιση