Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι και γιαούρτι

Συνταγή για να φτιάξετε μια κάπως… διαφορετική σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι. Σε αυτή τη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε εκτός από τα στάνταρ συστατικά, σιμιγδάλι και γιαούρτι.

Σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι και γιαούρτι

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος35 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
    • Μερίδες6

      Για τη σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι θα χρειαστείτε

      Υλικά για τη σοκολατόπιτα

      • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Γιαούρτι στραγγιστό
      • 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Σιμιγδάλι χοντρό
      • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Ζάχαρη
      • 4 ‏Αυγά
      • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Μαργαρίνη
      • 1 κ.γ. ‏Σόδα μαγειρικής
      • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Αμύγδαλα καβουρδισμένα
      • 4 κ.σ. ‏Κονιάκ
      • 1 κ.σ. ‏Ξύσμα πορτοκαλιού
      • 125 γρ. ‏Κουβερτούρα
      • 1 πρέζα ‏Αλάτι

      Υλικά για το σιρόπι

      • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ‏Ζάχαρη
      • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ‏Νερό
      • 2 κ.γ. χυμό και 3 φλούδες ‏Λεμόνι

      Υλικά για την επικάλυψη

      • 125 γρ. ‏Κουβερτούρα
      • 1 κ.σ. ‏Μαργαρίνη
      • 2 κ.σ. ‏Κονιάκ
      • 2 κ.σ. ‏Νερό

      Εκτέλεση

      1

      Σε μπολ βάζετε το σιμιγδάλι με την σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύετε. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ την ζάχαρη με την μαργαρίνη, να αφρατέψει, χτυπάτε ξεχωριστά τους κρόκους και ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μπολ με την ζάχαρη. Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε να χτυπάμε με το μίξερ.

      2

      Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ,το σιμιγδάλι με την σόδα και το αλάτι. Λιώνετε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν-μαρί και την προσθέτετε στο μείγμα ενώ συνεχίζετε να χτυπάμε με το μίξερ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας).

      Για το σιρόπι

      3

      Βάζετε το νερό ,την ζάχαρη , τον χυμό λεμονιού και τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε περίπου 7-8 λεπτά . Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό το βγάζετε από τον φούρνο, κάνετε τρύπες μικρές με ένα πιρουνάκι και σιροπιάζετε με το καυτό σιρόπι.

      Για την επικάλυψη

      4

      Λιώνετε σε κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαράζετε σε ρόμβους το γλυκό και το περιχύνετε με την σάλτσα σοκολάτας.

      Διαφήμιση

      σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι και γιαούρτι
      Πηγή: chefoulis.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend