Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σολομός με λαχανάκια Βρυξελλών

Η διατροφική αξία του σολομού είναι τόσο σημαντική για τον οργανισμού μας που δεν πρέπει να τον παραλείπουμε από τη διατροφή μας ! 

Σε αυτή τη συνταγή θα δείτε με τι ευκολία θα φτιάξετε ένα απ’τα πιο υγιεινά γεύματα για σας και τους αγαπημένους σας!

Για τον σολομό με τα λαχανάκια Βρυξελλών θα χρειαστείτε :

  • 14 ξεχωριστές ‏Σκελίδες σκόρδου
  • 1/4 της κούπας ‏Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξεχωριστές ‏Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ξεχωριστό ‏Αλάτι
  • 3/4 της κ.γ. ξεχωριστή ‏Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 κούπες κομμένα και σε φέτες ‏Λαχανάκια βρυξελλών
  • 3/4 της κούπας ‏Λευκό κρασί κατά προτίμηση Chardonnay
  • 900 γρ. κομμένος σε 6 μερίδες ‏Σολομός

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Ψιλοκόβετε 2 σκελίδες σκόρδο και τις βάζετε σε ένα μικρό μπολ μαζί με λάδι , 1 κ.σ. ρίγανη , 1/2 κ.γ. αλάτα και 1/4 κ.γ. πιπέρι.
  3. Κόβετε στα 2 το υπόλοιπο σκόρδο και το βάζετε μαζί με τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα ταψί και πασπαλίζετε με το λάδι που φτιάξατε.
  4. Ψήνετε ανακατεύοντας μια φορά για 15 λεπτά.
  5. Βάζετε λευκό κρασί στο λάδι που έμεινε.
  6. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο , ανακατεύετε τα λαχανάκια και τοποθετείτε τα κομμάτια του σολομού από πάνω.
  7. Πασπαλίστε με το μείγμα κρασιού , την υπόλοιπη 1 κ.σ. ρίγανης, 1/2 κ.γ. αλατιού και πιπεριού.
  8. Ψήνετε μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός για 5-10 λεπτά ακόμα.
  9. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Sriracha-Lime-Salmon-15

Έμπνευση και φωτογραφία από: eatingwell

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend