Η διατροφική αξία του σολομού είναι τόσο σημαντική για τον οργανισμού μας που δεν πρέπει να τον παραλείπουμε από τη διατροφή μας !
Σε αυτή τη συνταγή θα δείτε με τι ευκολία θα φτιάξετε ένα απ’τα πιο υγιεινά γεύματα για σας και τους αγαπημένους σας!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Ψιλοκόβετε 2 σκελίδες σκόρδο και τις βάζετε σε ένα μικρό μπολ μαζί με λάδι , 1 κ.σ. ρίγανη , 1/2 κ.γ. αλάτα και 1/4 κ.γ. πιπέρι.
- Κόβετε στα 2 το υπόλοιπο σκόρδο και το βάζετε μαζί με τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα ταψί και πασπαλίζετε με το λάδι που φτιάξατε.
- Ψήνετε ανακατεύοντας μια φορά για 15 λεπτά.
- Βάζετε λευκό κρασί στο λάδι που έμεινε.
- Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο , ανακατεύετε τα λαχανάκια και τοποθετείτε τα κομμάτια του σολομού από πάνω.
- Πασπαλίστε με το μείγμα κρασιού , την υπόλοιπη 1 κ.σ. ρίγανης, 1/2 κ.γ. αλατιού και πιπεριού.
- Ψήνετε μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός για 5-10 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Έμπνευση και φωτογραφία από: eatingwell