Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σουφλέ με κανταΐφι, ψητή γαλοπούλα και φέτα

Ένα αρκετά εύκολο σουφλέ με κανταίφι ,ψητή γαλοπούλα και φέτα που θα χαροποιήσει τους παρευρισκόμενους στο τραπέζι σας !

Για το σουφλέ θα χρειαστείτε:

  • 450 γρ. ‏φύλλο κανταίφι
  • 150 γρ ‏γαλοπούλα ψητή με μυρωδικά
  • 125 γρ. ‏βούτυρο
  • 300 γρ. ‏φέτα σπασμένη
  • 100 γρ. ‏δανέζικο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κ.σ. ‏μουστάρδα καυτερή
  • 200 γρ ‏γιαούρτι
  • 5 ‏αβγά
  • 500 ml ‏γάλα
  • ‏αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για ένα μικρό ταψί διαμέτρου 31Χ24 εκ.:

  1. Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα ταψί και ξεχωρίζετε το κανταΐφι.
  2. Απλώνετε το μισό στο ταψί και προσθέτετε την ψητή γαλοπούλα, κομμένη σε κύβους.
  3. Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη φέτα, τη μουστάρδα και ανακατεύετε, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Απλώνετε το μείγμα της φέτας πάνω από το κανταΐφι και την ψητή γαλοπούλα.
  5. Ρίχνετε το μισό τριμμένο κεφαλοτύρι. Καλύπτετε με το υπόλοιπο ξασμένο κανταΐφι και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο.
  6. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα και πασπαλίζετε με πιπέρι. Περιχύνετε το κανταΐφι και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
  7. Ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Πηγή: chefstonaera

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend