‘Ενα γλυκό που απογειώνεται από το πορτοκαλένιο άρωμα , το σουφλέ σοκολάτα-πορτοκάλι θα μείνει αξέχαστο σε όποιον το δοκιμάσει !
Για το σουφλέ σοκολάτα-πορτοκάλι θα χρειαστείτε:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. σπορέλαιο
- 1 κ.σ. + λίγο ακόμα για γαρνίρισμα ξύσμα πορτοκαλιού
- 50 ml χυμός πορτοκαλιού
- 6 (από τα 3 μόνο οι κρόκοι) αβγά
- 180 γρ. + λίγη ακόμα για το σερβίρισμα άχνη ζάχαρη
- 75 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
1.Τοποθετείστε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από νερό που βράζει (να μην ακουμπάει ο πάτος του σκεύους το νερό).
2.Στο μπολ λιώνετε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα λείο κι ενιαίο μείγμα. Προσθέστε το σπορέλαιο , το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό του και ζεστάνετε για 2 ακόμα λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
3.Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και προσθέστε την άχνη ζάχαρη. Χτυπήστε τα με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και πάρουν ένα ανοιχτό χρώμα. Προσθέστε το , χλιαρό πλεόν , μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ενσωματώστε το αλεύρι.
4. Χωρίστε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια σε ταψί για μάφινς. Ψήστε για 8-10 λεπτά στους 200 C. Ο χρόνος ψησίματος είναι αρκετά σημαντικός και μπορεί να διαφέρει από φούρνο σε φούρνο. Μετά το πέρας των 6 λεπτών να τα κοιτάζετε συνέχεια ώστε να τα βγάλετε μόλις η επιφάνεια τους έχει σχεδόν στεγνώσει.
5. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: propertasty
Διαφήμιση