Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Σουφλέ σοκολάτα-πορτοκάλι

‘Ενα γλυκό που απογειώνεται από το πορτοκαλένιο άρωμα , το σουφλέ σοκολάτα-πορτοκάλι θα μείνει αξέχαστο σε όποιον το δοκιμάσει !

Για το σουφλέ σοκολάτα-πορτοκάλι θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. ‏μαύρη σοκολάτα
  • 125 γρ. ‏βούτυρο
  • 1 κ.γ. ‏σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. + λίγο ακόμα για γαρνίρισμα ‏ξύσμα πορτοκαλιού
  • 50 ml ‏χυμός πορτοκαλιού
  • 6 (από τα 3 μόνο οι κρόκοι) ‏αβγά
  • 180 γρ. + λίγη ακόμα για το σερβίρισμα ‏άχνη ζάχαρη
  • 75 γρ. ‏αλεύρι

Εκτέλεση

1.Τοποθετείστε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από νερό που βράζει (να μην ακουμπάει ο πάτος του σκεύους το νερό).

2.Στο μπολ λιώνετε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα λείο κι ενιαίο μείγμα. Προσθέστε το σπορέλαιο , το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό του και ζεστάνετε για 2 ακόμα λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

3.Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και προσθέστε την άχνη ζάχαρη. Χτυπήστε τα με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και πάρουν ένα ανοιχτό χρώμα. Προσθέστε το , χλιαρό πλεόν , μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ενσωματώστε το αλεύρι.

4. Χωρίστε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια σε ταψί για μάφινς. Ψήστε για 8-10 λεπτά στους 200 C. Ο χρόνος ψησίματος είναι αρκετά σημαντικός και μπορεί να διαφέρει από φούρνο σε φούρνο. Μετά το πέρας των 6 λεπτών να τα κοιτάζετε συνέχεια ώστε να τα βγάλετε μόλις η επιφάνεια τους έχει σχεδόν στεγνώσει.

5. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού.

14483583_258631184538199_980895011_n

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: propertasty

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend