Σουφλέ σοκολάτας με φιλαδέλφια
Εμείς στο foodmaniacs.gr αγαπάμε το τυρί κρέμα τόσο πολύ που ψάχναμε καιρό μια συνταγή που να συνδιάζεται αρμονικά !
Αν αγαπάτε το σουφλέ σοκολάτας και το τυρί κρέμα θα διαπιστώσετε ότι το πάντρεμα τους είναι ευλογημένο απ’ τον παράδεισο !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
- Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το γάλα και το αλάτι και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι το μείγμα να έχει την όψη μιας λευκής σάλτσας για 1 με 2 λεπτά.
- Προσθέστε το τυρί κρέμα , 1/3 της κούπας ζάχαρη , τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Προσθέτετε σταδιακά τους χτυπημένους κρόκους και μετά το αφήνετε να κρυώσει.
- Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα αυγά σε μαρέγγα μέχρι μέχρι να σχηματίζονται σφιχτές κορυφές.
- Σταδιακά προσθέτετε τη ζάχαρη που απέμεινε και χτυπάτε μέχρι να σχηματίζονται σφιχτές κορυφές.
- Ενσωματώνετε το μείγμα σοκολάτας στη μαρέγκα με πολύ απαλές κινήσεις χωρίς να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα σε 6-8 φορμάκια ( βουτυρωμένα και ζαχαρωμένα ) ή σε πυρίμαχα μπολ και τα γεμίζετε μέχρι τα 3/4.
- Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε στους 175 για 1 ώρα.
- Μόλις είναι έτοιμα τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε αμέσως !
Με έμπνευση και φωτογραφία από :bevcooks
Διαφήμιση