Ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο, εύκολο, γρήγορο και φουλ σοκολατένιο!
Προτείνουμε να πολλαπλασιάσετε τη δόση γιατί δε θα μείνει τίποτα.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C και βουτυρώνετε 6 ατομικά, βαθιά φορμάκια.
- Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους και λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει εντελώς η σοκολάτα, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τους κρόκους και τα ανακατεύετε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
- Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε απαλά, με κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει, μέσα στο μείγμα.
- Το μοιράζετε στα βουτυρωμένα φορμάκια, φροντίζοντας να μην τα παραγεμίσετε γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν.
- Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180° C και ψήνετε τα μοελέ για 10 λεπτά. Τα σερβίρετε αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο κι αν θέλετε τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη ή κακάο κοσκινισμένο.
Πηγή: gastronomos