Σούπερ γρήγορη πίτα με μους σοκολάτας!
Κρατήστε αυτή την συνταγή στο αρχείο σας και μόλις τη φτιάξετε θα εκπλαγείτε ! Το υποσχόμαστε !
[ingredients]
Εκτέλεση
Πρωτού ξεκινήσετε τη διαδικασία ψήνετε την βάση σας για την πίτα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Βεβαιωθείτε πως η βάση πίτας έχει κρυώσει εντελώς προτού προχωρήσετε στην εκτέλεση της γέμισης.
Για τη γέμιση:
- Σπάτε σε κομματάκια τη κουβερτούρτα και τη λιώνετε σε πυρίμαχο μπολ σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων , ανακατεύοντας ανα 20 δευτερόλεπτα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαντιγί. Αφήστε τα κατά μέρος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το γάλα με το μείγμα της κρέμας στιγμής μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε το 3 λεπτά να καθίσει ώστε να σφίξει.
- Ενσωματώστε στη συνέχεια την κρύα λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε. Συνεχίζετε με τη μισή ποσότητα σαντιγίς την οποία ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις.
- Περιχύνετε την κρύα βάση πίτας με το μείγμα. Γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί.
- Καλύπτετε προσεκτικά με μια πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει εως ότου σερβίρετε.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Αν αγοράσετε έτοιμη ζύμη αφήστε την 2 ώρες εκτός ψυγείου και μην την ανοίξετε παγωμένη γιατί θα θρυμματιστεί.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: laurenslatest.com