Σούπερ μακαρονάδα Alfredo με τριπλό λεμόνι
Οι λάτρεις του λεμονιού και των μακαρονιών θα λατρέψουν αυτό το πιάτο. Το λεμόνι μάλιστα κάνει πιο ελαφριά τη κλασική έκδοση της μακαρονάδας Alfredo.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βάλτε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Πάρτε το ξύσμα από το ένα λεμόνι.
- Κόψτε τα λεμόνια στα τέσσερα.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράστε τα μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
- Λιώστε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίξτε τα λεμόνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάλτε τα και μόλις κρυώσουν ξεζουμίστε τα και πετάξτε τα φλούδια.
- Βάλτε στο τηγάνι που είχατε τα λεμόνια την κρέμα να σιγοβράσει.
- Ρίξτε τη μισή παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
- Βγάλτε από τη φωτιά.
- Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και σουρώστε τα.
- Βάλτε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το χυμό και τα 2/3 από το νερό που κρατήσατε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε να λιώσει το τυρί.
- Ρίξτε κι άλλο νερό εάν χρειάζεται να αραιώσει λίγο η σάλτσα.
- Βγάλτε από τη φωτιά και πασπαλίστε με το ξύσμα και τον άνιθο.
- Αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται και σερβίρετε.
Πηγή: tlife.gr