Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα

Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει σπανακόπιτα; Είναι από τις πιο γνωστές πίτες στην Ελλάδα και όχι μόνο, μιας και έχει γίνει συνώνυμη με την Ελληνική κουζίνα. Υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει κάποιος σπανακόπιτα ανάλογα κιόλας και από το μέρος από το οποίο προέρχεται η συνταγή. Άλλη με χωριάτικο φύλλο, άλλη με απλό, άλλη με έτοιμο, με διάφορα τυριά, με προσθήκη και άλλων χόρτων στη γέμιση. Εμείς σας έχουμε σε αυτή τη συνταγή μια εύκολη και υπέροχη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο.

Μπορεί αυτή η σπανακόπιτα να είναι χωρίς φύλλο, αλλά η επιτυχία της σωστής πίτας κρύβεται στο φύλλο. Δες εδώ συμβουλές για να ανοίξεις χειροποίητο φύλλο πίτας με 100% επιτυχία!

Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα

σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 10 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 40 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο θα χρειαστείτε

    • 250 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας
    • 2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
    • 4 ‏αυγά
    • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) ‏γιαούρτι στραγγιστό
    • 3/4 φλιτζ. τσαγιού ‏ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
    • 350 γρ. (καθαρό βάρος) ‏σπανάκι, πλυμένο κομμένο σε κομμάτια
    • 2 ‏φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 3/4 από μικρό ματσάκι ‏άνηθο, ψιλοκομμένο
    • 3/4 από μικρό ματσάκι ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 1/4 από μικρό ματσάκι ‏άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
    • 400 γρ. ‏φέτα χοντροθρυμματισμένη
    • λίγο ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Πλένετε καλά το σπανάκι, το στραγγίζετε σε σουρωτήρι, το κόβετε και το «μαραίνετε» σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «στεγνώσει» από τα υγρά του.

    2

    Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, την αλευρώνετε με αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, την αναποδογυρίζετε και τη χτυπάτε για να πέσει το περίσσιο αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη.

    3

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, ρίχνετε και το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    4

    Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, χτυπάτε τη φόρμα πάνω στο πάγκο εργασίας σας να ομαλοποιηθεί το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα, και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά της ένα χρυσο-καφέ χρώμα.

    Διαφήμιση

    σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

    Πηγή: olivemagazine.gr

    5/5 - (1 vote)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend