Σουβλάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα
Αν φτιάξετε τα σουβλάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα σας εγγυόμαστε ότι δε θα παραγγείλετε ξανά απέξω!
[ingredients]
Εκτέλεση
Για τα σουβλάκια κοτόπουλου
- Βγάζετε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι (γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή) και πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά και φτιάχνετε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
- Βυθίζετε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάτε με ένα πιρούνι για πάει παντού η σάλτσα.
- Σκεπάζετε το μπολ και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντάς το στο ψυγείο.
Για τη σως
- Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό και μόλις ζεσταθεί, μουσκεύετε τα κρεμμύδια σε καυτό νερό για 15 λεπτά.
- Αμέσως μετά τα βγάζετε και τα στραγγίζετε.
- Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε 2 κουταλάκια κάρι και το γυρνάμε μέσα στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να μυρίζει.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν.
- Μόλις κρυώσουν, τα μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, προσθέτοντας αλατοπίπερο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ.
- Περνάτε σε καλαμάκια τις λωρίδες κοτόπουλου με τις πιπεριές, το κρεμμύδι εναλλάξ και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα.
- Τη σχάρα αυτή τη βάζετε πάνω από το ταψί.
- Ρίχνετε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό και βάζουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
- Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
- Τα αφήνετε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
- Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες και συνοδεύετε με τη σάλτσα κάρι.
Πηγή: newsbeast.gr