Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Σουβλάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα

Αν φτιάξετε τα σουβλάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα σας εγγυόμαστε ότι δε θα παραγγείλετε ξανά απέξω!

Για τα σουβλάκια κοτόπουλου θα χρειαστείτε

  • 4 στήθη ‏κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
  • 2 κ.σ. ‏χυμό λεμόνι
  • 3 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ‏πιπεριά κόκκινη
  • 1 ‏πιπεριά κίτρινη
  • 1 ‏κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 κ.σ. ‏σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι
  • ‏φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια κοτόπουλου

  1. Βγάζετε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι (γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή) και πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και φτιάχνετε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
  4. Βυθίζετε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάτε με ένα πιρούνι για πάει παντού η σάλτσα.
  5. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντάς το στο ψυγείο.

Για τη σως

  1. Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό και μόλις ζεσταθεί, μουσκεύετε τα κρεμμύδια σε καυτό νερό για 15 λεπτά.
  2. Αμέσως μετά τα βγάζετε και τα στραγγίζετε.
  3. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  4. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτετε 2 κουταλάκια κάρι και το γυρνάμε μέσα στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να μυρίζει.
  6. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν.
  7. Μόλις κρυώσουν, τα μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, προσθέτοντας αλατοπίπερο.
  8. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ.
  9. Περνάτε σε καλαμάκια τις λωρίδες κοτόπουλου με τις πιπεριές, το κρεμμύδι εναλλάξ και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα.
  10. Τη σχάρα αυτή τη βάζετε πάνω από το ταψί.
  11. Ρίχνετε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό και βάζουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
  12. Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
  13. Τα αφήνετε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα.
  14. Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες και συνοδεύετε με τη σάλτσα κάρι.

souvlakia_kotopoulo

Πηγή: newsbeast.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend