Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Σουβλάκια κοτόπουλο στο φούρνο με σουσάμι

Κοτόπουλο, σουσάμι, πάπρικα και ξυλάκια. Τι μας κάνουν αυτά τα υλικά; Μα φυσικά ένα γευστικό συνδυασμό που αξίζει να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε: Σουβλάκια κοτόπουλο στο φούρνο με σουσάμι και πάπρικα! Πάμε τώρα να δούμε τι θα χρειαστείτε και πώς θα τα φτιάξετε. 🙂

Δες όλες μας τις συνταγές με κοτόπουλο εδώ.

Σουβλάκια κοτόπουλο στο φούρνο συνταγή

    • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες 10 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 30 Λεπτά
    • Μερίδες6-8

      Για τα σουβλάκια κοτόπουλο στο φούρνο θα χρειαστείτε

      Υλικά για τα κοτόπουλα

      • 1 κιλό ‏Φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 2 - 3 εκ.
      • 100 ml ‏Κονιάκ
      • 100 ml ‏Ελαιόλαδο
      • 3 κουταλιές της σούπας ‏Χυμός λεμονιού
      • 2 κουταλιές του γλυκού ‏Τζίντζερ (Σε σκόνη)
      • 1 σκελίδα ‏Σκόρδο (Κοπανισμένη)
      • 1 κουταλιά της σούπας ‏Μέλι
      • 1 κουταλιά της σούπας ‏Μουστάρδα της αρεσκείας σας
      • 2 κουταλιές της σούπας ‏Σάλτσα σόγιας
      • 1 πακέτο ‏Ξύλινα σουβλάκια (Τα βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ - πριν τα χρησιμοποιήσοετε, τα μουλιάζετε σε νερό για να μην καούν στο ψήσιμο)

      Υλικά για την κρούστρα σουσαμιού

      • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ‏Σουσάμι καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 - 3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
      • 2 κουταλιές της σούπας ‏Πάπρικα καπνιστή
      • ‏Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      Εκτέλεση

      1

      Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα το κονιάκ για περίπου 2 λεπτά (υπολογίζοντας από τη στιγμή που θα πάρει βράση).

      2

      Προσθέτετε στο σκεύος το μέλι, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί και το αφήνετε να κρυώσει.

      3

      Βάζετε το κοτόπουλο σε μπολ και πασπαλίζετε με πιπέρι.

      4

      Χτυπάτε στο μούλτι το κονιάκ με το μέλι, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ και τη μουστάρδα, μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

      5

      Κρατάτε τη μισή ποσότητα σε βαζάκι στο ψυγείο και με την υπόλοιπη περιχύνετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε να αλειφθούν καλά τα κομμάτια.

      6

      Προσθέτετε και το σκόρδο, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο από 1 έως 12 ώρες.

      7

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

      Για την κρούστα σουσαμιού:

      8

      Ανακατεύετε όλα τα υλικά.

      9

      Περνάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στα σουβλάκια και τα αλατοπιπερώνετε.

      10

      Λαδώνετε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα, τα βάζετε μέσα και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα κρούστας.

      11

      Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα.

      12

      Τα ψήνετε για 12 – 16 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, γυρίζοντάς τα μία φορά.

      13

      Ελέγχετε αν έχουν γίνει και στο εσωτερικό, δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζέ σημείο.

      14

      Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα που έχετε κρατήσει στο ψυγείο, καθώς και με τηγανητές πατάτες, αραβικές πίτες και πράσινη σαλάτα!

      Διαφήμιση

      Πηγή: gastronomos.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend