Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σουβλάκια σολομού με πορτοκάλι

Τα γνωστά μας σουβλάκια, σε μία πιο… υγιεινή έκδοση! Σουβλάκια σολομού με πορτοκάλι για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και ταυτόχρονα θέλουν και κάτι γευστικό.

Για τα σουβλάκια σολομού με πορτοκάλι θα χρειαστείτε

  • 2 κουταλιές της σούπας ‏ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλάκι του γλυκού ‏σουσάμι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ‏κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ‏τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1-1/2 κιλό ‏φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα, κομμένο σε κύβους
  • 2 ‏πορτοκάλια κομμένα σε κύβους
  • ‏ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏αλάτι
  • 16 ‏ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ξύλινα σουβλάκια σε τάπερ με νερό και τα αφήνουνε για όλη τη νύχτα ή για μια ώρα αν βιαζόμαστε. Αυτό το κάνετε για να μη καούν τα σουβλάκια σας.
  2. Ζεσταίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια εστία και βουρτσίζετε τις σχάρες με λάδι.
  3. Ανακατεύετε ρίγανη, σουσάμι, κύμινο και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
  4. Παίρνετε κάθε σουβλάκι και βάζουμε εναλλάξ από ένα κομμάτι σολομό και από ένα κύβο πορτοκαλιού. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα σουβλάκια.
  5. Στη συνέχεια αλείφετε τα σουβλάκια με το μείγμα μπαχαρικών του μπολ.
  6. Ψήνετε τα σουβλάκια, γυρίζοντας περιστασιακά για περίπου 8 έως 10 λεπτά συνολικά.

salmon-skewers

Πηγή: newsbeast.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend