Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σουτζουκάκια με Σάλτσα Ντομάτας Συνταγή

Αυτή τη συνταγή για σουτζουκάκια την κάνει μοναδική η ξεχωριστή σάλτσα ντομάτας, που είναι αρωματισμένη με δάφνη, σκόρδο και κανέλα! Σερβίρετε με ρύζι ή κριθαράκι για μεγαλύτερη απόλαυση!

Σουτζουκάκια με Σάλτσα Ντομάτας Συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 40 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος2 Ώρες
  • Μερίδες16 σουτζουκάκια

    Για τα σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας θα χρειαστείτε

    Υλικά για τα σουτζουκάκια

    • 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
    • 1/3 φλ. πλήρες γάλα
    • 1 κ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
    • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 2 μεσαία αβγά
    • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
    • ½ κ.γ. κανέλα
    • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
    • ½ φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
    • Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
    • Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, για να λαδώσετε το ταψί

    Υλικά για τη σάλτσα

    • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • ½ φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
    • 890ml σάλτσα ντομάτας
    • 1 φύλλο δάφνης
    • ¾ κ.γ. τριμμένο κύμινο
    • ½ κ.γ. κανέλα
    • ½ κ.γ. ζάχαρη
    • Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Σε ένα μικρό μπολ τοποθετήστε το ψωμί και καλύψτε με γάλα (ή νερό) για να μουλιάσει. Όταν το ψωμί μαλακώσει, στραγγίξτε το με τα χέρια σας πολύ καλά.

    2

    Μεταφέρετε το ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ.

    3

    Προσθέστε το μοσχαρίσιο κιμά και τα υπόλοιπα συστατικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώστε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Καλύψτε τον κιμά με μία μεμβράνη κι αφήστε το να ξεκουρασθεί στο ψυγείο για τώρα.

    4

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200⁰C.

    5

    Ενώ καίει ο φούρνος, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι ή ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε δύο κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια.

    6

    Αφήστε για 3 λεπτά μέχρι να σοταριστεί το κρεμμύδι, προσθέστε το σκόρδο για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά.

    7

    Προσθέστε το κόκκινο κρασί κι όταν εξατμισθεί προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, το φύλλο δάφνης και τα υπόλοιπα συστατικά που προορίζονται για τη σάλτσα. Αφήστε να βράσει, ύστερα χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά.

    8

    Ελαφρά λαδώστε ένα μεγάλο ταψί με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

    9

    Βγάλτε τον κιμά από το ψυγείο. Πλάστε τα σουτζουκάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί ένα προς ένα.

    10

    Επικαλύψτε τα με τη σάλτσα (σιγουρευτείτε ότι έχετε αφαιρέσει το φύλλο δάφνης από τη σάλτσα).

    11

    Τοποθετήστε το ταψί στην κεντρική σχάρα του φούρνου. Ψήστε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι τα σουτζουκάκια να ψηθούν τελείως (ελέγξτε εάν η σάλτσα είναι στεγνή κι αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό στον πάτο του ταψιού.).

    12

    Αφαιρέστε από το φούρνο, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή κριθαράκι.

    Διαφήμιση

    Σουτζουκάκια με Σάλτσα Ντομάτας Συνταγήfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: themediterraneandish.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend