Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σπαγγέτι με φρέσκια ντομάτα, ελιές και κάππαρη

Μοναδική καλοκαιρινή μακαρονάδα με ντομάτα, ελιές και κάππαρη!

Για τα σπαγκέτι με φρέσκια ντομάτα, ελιές και κάππαρη

  • 500 γρ. ‏σπαγκέτι
  • 2 ‏μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 3 σκελίδες ‏σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ‏καυτερό μπούκοβο σε σκόνη (ή όσο καυτερό σας αρέσει)
  • 5 ‏ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, μαζί με το ζουμί τους
  • 3 κουτ. σούπας ‏κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ‏ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
  • 40 ml ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνετε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  3. Σκορπίζετε την κάππαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά.
  4. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζετε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Τα στραγγίζετε και τα αδειάζετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  6. Μαγειρεύετε για άλλα 1 – 2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά, μοιράζετε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζετε τον βασιλικό και σερβίρετε.

spagetti_me_kappari

Πηγή: gastronomos.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend