Σπανακοπιτάκια στα γρήγορα
Θέλετε να φτιάξετε ένα ορεκτικό για το τραπέζι ή απλώς να κεράσετε τους φίλους σας αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο ; Δείτε εδω λοιπόν !
Σπανακοπιτάκια
- 230 γρ. Τυρί κρέμα
- 230 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1/4 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 Κρέμμυδι ψιλοκομμένο
- 280 γρ. Σπανάκι κατεψυγμένο , αποψυγμένο και στραγγισμένο
- 1 κουτί Ζύμη σφολιάτας
- 1 Αυγό
- 1 κ.σ. Νερό
Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε το αυγό και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αναμειγνύετε το τυρί κρέμα , τη κεφαλογραβιέρα , το σκόρδο σε σκόνη και το κρεμμύδι με το μίξερ πολύ καλα.
- Βάζετε το σπανάκι και ανακατεύετε.
- Αφού έχετε αφήσει τη ζύμη να ξεπαγώσει για να μη σας σπάσει , την ξετυλίγετε σε ένα ταψί και αλέιφετε και τις 2 πλευρές της με το αυγό-νερό.
- Απλώνετε από πάνω το μείγμα σπανάκι-τυρί.
- Το τυλίγετε και κόβετε σε κομμάτια χοντρά.
- Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι η ζύμη να έχει ένα χρυσό χρώμα.
Με έμπενυση και φωτογραφία από getinmybelly
Διαφήμιση