Σπαγγέτι αραμπιάτα (arrabiata) από τον Jamie Oliver
Μια κλασική και αγαπημένη μακαρονάδα, η αραμπιάτα, από τα χεράκια του αγαπημένου μας σεφ Jamie Oliver! Δοκιμάστε τη συνταγή… αξίζει 100%!!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Ανοίξτε στη μέση τις πιπεριές τσίλι με ένα μαχαίρι και βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Καλύψτε την κατσαρόλα με 1εκ. περίπου ελαιόλαδο και αφήστε τις να ψηθούν σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Όταν περάσει το 10λεπτο και μαλακώσουν οι πιπεριές τσίλι, αποσύρετε το περισσότερο ελαιόλαδο.
- Αφού καθαρίσετε το σκόρδο, ρίξτε το στην κατσαρόλα, μαζί με τις αντζούγιες και τη ρίγανη, Τηγανήστε τις ελαφρά για μερικά λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίξτε τον τοματοπολτό και περιμένετε να έρθει σε βρασμό το μείγμα σας (προσοχή: μη ”σπάσετε” τις πιπεριές τσίλι καθώς θα γίνει αρκετά καυτό το μείγμα σας).
- Ταυτόχρονα ετοιμάστε τα μακαρόνια σας, σύμφωνα τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
Για τη τριμμένη φρυγανιά με σκόρο
- Θρυμματίστε το ψωμί σε ένα μίξερ. Ύστερα ρίξτε μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Ξεφλουδίστε και ύστερα λιώστε το σκόρδο και στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο.
- Αφήστε το λίγο, ώστε το λάδι να πάρει τη γεύση του σκόρδου και ύστερα προσθέστε το αποξηραμένο τσίλι ψιλοκομμένο.
- Μετά από 1-2 λεπτά, ρίξτε όλο το τρίμμα του ψωμιού και ανακατέψτε πολύ καλά ώστε να δέσει τέλεια με το μείγμα λαδιού με το σκόρδο και τσίλι. Στη συνέχεια αφήστε το να τηγανίζεται για 5-7 λεπτά, έως ότου έχετε τραγανή τριμμένη φρυγάνιά!
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε μέσα τη τριμμένη φρυγανιά ώστε να παραμείνει ζεστή.
Σερβίρισμα
- Αφού είναι έτοιμα τα μακαρόνια σας, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα με προσοχή στην κατσαρόλα με το μείγμα σας.
- Μόλις σερβίρετε τα πιάτα σας, προσθέστε από πάνω όσο τριμμένη φρυγανιά θέλετε, μαζί με παρμεζάνα και απολαύστε μια υπέροχη μακαρονάδα!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: jamieoliver.com
Διαφήμιση