Σπαγγέτι με μελιτζάνες και σκόρδο
Μια συνταγή που θα λατρέψουν οι μακαρονάδες. Με έντονη τη γεύση του σκόρδου, που όμως δένει αρμονικά με αυτή της μελιτζάνας, θα σας ενθουσιάσει.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μελιτζάνες τις κόβετε σε μέτριους κύβους ή ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 20 λεπτά να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
- Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, 3-4 λεπτά λιγότερο (ανάλογα πόσο αλ ντέντε τα προτιμάτε) από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες, μέχρι να κάνουν κρούστα χωρίς όμως να μαλακώσουν πολύ. Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι γίνει διάφανο.
- Προσθέτετε, το σκόρδο, το μαραίνετε ανακατεύοντας για ½ λεπτό (προσοχή να μην μαυρίσει) και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, ½ φλ. τσαριού ζεστό νερό και σιγοβράζετε την σάλτσα μέχρι να δέσει ελαφρώς. Δέκα περίπου λεπτά πριν γίνει η σάλτσα προσθέτετε τις μελιτζάνες και τις βράζετε 5 λεπτά με τη σάλτσα. Αν έχει πήξει η σάλτα προσθέστε σταδιακά και άλλο λίγο ζεστό νερό.
- Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε για 4-5 λεπτά για να απορροφήσουν τη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή αν δεν νηστεύετε με τριμμένο τυρί.
Συνταγή για σπαγγέτι με μελιτζάνες και σκόρδο
Πηγή: sintayes.gr