Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σπαγγέτι με πέστο, κοτόπουλο και ψητά ντοματίνια

Ένα πιάτο τέλειο, γευστικό και γρήγορο! Για τους μακαρονάδες της παρέας και όχι μόνο…

Για το κυρίως πιάτο

  • 30 γραμμάρια ‏Ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια ‏Κοτόπουλο (Κομμένο σε κύβους)
  • 500 γραμμάρια ‏Σπαγγέτι
  • 100 γραμμάρια ‏Νερό (Από το βράσιμο των ζυμαρικών)
  • Όσα έχουμε ετοιμάσει ‏Ντοματίνια ψητά
  • Περίπου μισό βαζάκι ‏Σάλτσα πέστο βασιλικού
  • Όσο θέλετε ‏Αλάτι

 

Εκτέλεση

Για το κυρίως πιάτο:

  1. Βράζετε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας σας.
  2. Σουρώνετε κρατώντας 100 γραμμάρια από το νερό.
  3. Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο (αφού πρώτα το έχετε αλατίσει), μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Προσθέτετε το νερό από τα ζυμαρικά και το πέστο και ανακατεύετε καλά.
  5. Προσθέτετε τα ψητά ντοματίνια και τα σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε και σερβίρετε!

Για τα ψητά ντοματίνια:

  1. Κόβετε  τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζετε σε ένα μπόλ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  2. Αλατίζετε και στρώνετε τα ντοματίνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας 3 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
  3. Ρίχνετε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 C, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα.
  4. Τα διατηρείτε στο ψυγείο, μέσα σε ελαιόλαδο!

spaggeti_pesto_kotopoulo

Πηγή: yiannislucacos.gr

 

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend