Σπιτικά Ferrero Rocher
Τα σοκολατάκια αυτά είναι αγαπημένα από πολλούς ανά τον κόσμο αλλά τώρα με αυτή τη συνταγή για Σπιτικά Ferrero Rocher θα εντυπωσιάσετε τους πάντες!
Σπιτικά Ferrero Rocher
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
- Μερίδες12
Για τα σπιτικά Ferrero Rocher θα χρειαστείτε
- 120 γρ. φουντούκια
- 20 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 1/2 κ.γ. κακάο
- 1/2 κ.γ. βανίλια
- 1 κ.σ. φουντουκέλαιο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 170 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 1 πακέτο γκοφρέτες βανίλιας
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Εκτέλεση
Ξεκινάτε με το καβούρδισμα των φουντουκιών. Τοποθετείστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10-15 λεπτά. Ανά 5 λεπτά ανακινείτε το ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να μην καούν.
Εν συνεχεία , θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα ψημένα φουντούκια μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν πάστα.
Προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, το φουντουκέλαιο και το αλάτι στην πάστα φουντουκιών στο μπλέντερ και θρυμματίζετε έως ότου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσέχετε να παίρνετε την ποσότητα που μένει στα τοιχώματα του σκεύους.
Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Τοποθετείστε στο σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Ψιλοκόβετε τις γκοφρέτες και τις προσθέτετε στο μείγμα με τη σοκολάτα και τις προσθέτετε ανά δόσεις μέχρι να πετύχετε την υφή που επιθυμείτε. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό , το αφήνετε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.
Παίρνετε μια μικρή ποσότητα σε μέγεθος μπουκιάς και την πλάθετε αρχικά σε ευθεία ώστε να τοποθετήσετε ένα φουντούκι στο κέντρο για γέμιση. Τέλος πλάθετε σε σχήμα μικρής μπάλας και τοποθετείτε σε ένα ταψί στο οποίο προηγουμένως έχετε στρώσει λαδόκολλα και αφήνετε τα σοκολατάκια σας στο ψυγείο να παγώσουν.
Μόλις είναι στέρεα , λιώνετε τη σοκολάτα και τα περνάτε από αυτήν ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια τους.
Τέλος, πασπαλίζετε με θρυμματισμένο φουντούκι και τα αφήνετε σε δροσερό μέρος.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.co.uk