Σπιτικά κρουασάν με μερέντα ή νουτέλα
Συνταγή για λαχταριστά και αφράτα και γεμιστά σπιτικά κρουασάν με μερέντα ή νουτέλα. Ένα τέλειο γλυκό που θα λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας!
Σπιτικά κρουασάν με μερέντα ή νουτέλα
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες4
Για τα κρουασάν με μερέντα θα χρειαστείτε
Υλικά για τα κρουασάν
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Υλικά για τη γέμιση
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
- 1/2 φλιτζάνι φουντουκόψιχα σε πούδρα
- 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
- 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
Υλικά για τη διακόσμηση
- αμύγδαλα φιλέ
- ζάχαρη άχνη
- σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ενώνετε με την φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόβετε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 x 16 εκ. και στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνετε τη γέμιση και κλείνετε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.
Αλείφετε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα. Ψήνετε τα κρουασάν για 20 περίπου λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζετε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι σοκολάτας.
Πηγή: newsbeast.gr