Σπιτικά κρουτόν για τις σαλάτες και τις σούπες
Είναι πανεύκολο να φτιάξετε τις δικές σας μπουκιές τραγανού ψωμιού -στο φούρνο ή στο τηγάνι- για
να νοστιμίζετε σούπες και σαλάτες, αντί να αγοράζετε τις έτοιμες.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Κόβετε το ψωμί του τοστ σε κύβους (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο ψωμί που σας περίσσεψε).
- Στο τηγάνι: Ρίχνετε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτετε τους κύβους του ψωμιού με ελάχιστο αλάτι και ό,τι ξερό μυρωδικό σας αρέσει. Ψήνετε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν, αφαιρείτε τα ψωμάκια και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί, πριν τα χρησιμοποιήσετε.
- Στο φούρνο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και στρώνετε τη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ανακατεύεται τα ψωμάκια μια 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο ή βούτυρο, αλατίζετε, προσθέτετε τα μυρωδικά (αν βάλετε) και τα αραδειάζετε στη λαμαρίνα, απλώνοντάς τα καλά. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: icookgreek