Σπιτικά σοκολατάκια Twix
Είστε κι εσείς λάτρεις των Twix ;
Αν η γεύση της καραμέλας σας κάνει να λυγίζετε και να μη μπορείτε να αντισταθείτε τότε αυτά τα σοκολατάκια Twix είναι εδώ για σας !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για την καραμέλα
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέστε την άχνη ζάχαρη και το νερό και ανάψτε το μάτι στη μέτρια θερμοκρασία.
- Αφήστε τη ζάχαρη να λιώσει περιστρέφοντας συχνά το σκεύος. Μόλις η ζάχαρη λιώσει θα αρχίσει να παίρνει ένα χρυσό χρώμα. Συνεχίστε να την παρακολουθείτε περιστρέφοντας το σκεύος κάθε λίγο και λιγάκι. μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα.
- Προσθέστε το βούτυρο ανακατεύοντας με το σύρμα σχολαστικά. Θα αρχίσει να αφρίζει αλλά συνεχίστε προσεκτικά μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να ενωθεί με το σιρόπι ζάχαρης. Στη συνέχεια αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σταδιακά ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά με το σύρμα. Ξανά θα αρχίσει να αφρίζει αλλά συνεχίστε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Προσθέτετε το αλάτι. Βάζετε τη κατσαρόλα ξανά στη φωτιά για 30″ ή μέχρι η καραμέλα να γίνει λεία. Στη συνέχεια αφήστε τη καραμέλα να κρυώσει για 15′ πριν την αποθηκεύσετε σε τάπερ ή σε βαζάκι.
- Τοποθετείστε τη στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε.
- Μπορείτε να κρατήσετε τη καραμέλα για 2 εβδομάδες.
Για να φτιάξετε το μπισκότο
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο και κοσκινίζετε μέσα σε αυτό την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες και να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε τη βανίλια ,συνεχίστε το χτύπημα και κοσκινίστε μέσα στο μπολ το αλεύρι. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 30″ ή μέχρι να σχηματιστεί η μαλακή ζύμη.
- Παίρνετε όλη τη ζύμη και τη σχηματίζετε σε σχήμα μπάλας , τη τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στον ψυγείο για 30′.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
- Βάζετε σ’ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος .
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετείτε τη ζύμη και με πλάστη την δουλεύετε μέχρι να έχει πάχος 1,30 εκ.
- Κόβετε κομμάτια ζύμης διαμέτρου 1,30 και τα μεταφέρετε προσεκτικά στο ταψί. Στο σημείο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μικρά κουπάτ ή καπάκια. Αν δε βρίσκετε τίποτα από αυτά ψήνετε κανονικά τη ζύμη σε σχήμα παραλληλόγραμο και στη συνέχεια τη κόβετε σε κυκλάκια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Ψήνετε το μπισκότο για 10-12 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Καλύτερα να ψήσετε για λιγότερο παρά παραπάνω από τον προτεινόμενο χρόνο.
- Όταν είναι έτοιμα μεταφέρετε σε μια σχάρα και αφήνετε να κρυώσουν πλήρως.
Για να τα συναρμολογήσετε
- Σε μια 12αρα φόρμα για μάφιν βάζετε 12 θήκες cupcakes.
- Τοποθετείτε ένα μικρό ή μέτρια κατσαρολάκι και το γεμίζετε με νερό μέχρι το 5 εκ. του σκεύους.
- Στο χείλος του σκεύους τοποθετείτε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζετε μέσα τη σοκολάτα. Προσέχετε ο πάτος του μπολ να μην ακουμπάει το βραστό νερό.
- Ανακατεύετε απαλά τη σοκολάτα μέχρι να γίνει ρευστή και λεία.
- Μόλις η σοκολάτα έχει λιώσει τελείως αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά αλλά κρατήστε το πυρίμαχο μπολ στο χείλος της.
- Βγάζετε τη καραμέλα από το ψυγείο.
- Βάζετε 1-2 κ.γ. σοκολάτας στον πάτο της θήκης για cupcakes ώστε να καλυφθεί πλήρως η βάση.
- Στη συνέχεια παίρνετε έναν δίσκο από το μπισκότο που ψήσατε και από πάνω βάζετε ένα 1 κ.γ. καραμέλας. Τοποθετείστε το στη βάση σοκολάτας. Προσπαθήστε το μπισκότο να μην καλύψει τα τοιχώματα ώστε να μπορούν να καλυφθούν πλήρως από τη σοκολάτα.
- Τέλος καλύπτετε με σοκολάτα το μπισκότο και τη καραμέλα και όταν τελειώσετε τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σταθούν.
TIPS
Για τη καραμέλα :Προσέχετε ώστε το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος να είναι σε θερμοκρασία δωματίου αλλιώς το μείγμα θα αρπάξει και θα καεί.
Όσες φορές φτιάχνουμε καραμέλα παρατηρούμε μερικά γρομπαλάκια ζάχαρης. Αυτό που κάνουμε είναι να περνάμε τη καραμέλα από σουρωτήρι ώστε να γίνει ρευστή και λεία.
Πηγή : foodmaniacs
Με πληροφορίες και φωτογραφία από: sweetestmenu