Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σπιτικά Τυροπιτάκια με Φέτα Συνταγή

Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για τα πιο νόστιμα και ζουμερά σπιτικά τυροπιτάκια με φέτα!

Δες όλες μας τις συνταγές με πίτες εδώ.

Σπιτικά Τυροπιτάκια με Φέτα Συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 30 Λεπτά

    Για τα τυροπιτάκια με φέτα θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη ζύμη

    • 4 φλιτζάνια (500 γρ.) σκληρό αλεύρι
    • 1 κουταλιά του γλυκού (6 γρ.) ξύδι ή μηλίτη
    • 1 κουταλιά της σούπας (20 γρ.) μέλι
    • 1 κουταλιά του γλυκού (7 γρ.) αλάτι
    • 2 ¼ κουταλιές του γλυκού (7 γρ.) αποξηραμένη μαγιά
    • 1 ¼ φλιτζάνι (300ml) χλιαρό νερό
    • Αλεύρι από σιμιγδάλι

    Υλικά για τη γέμιση

    • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα
    • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
    • 4 πιπεριές ψιλοκομμένες
    • 2 αβγά χτυπημένα
    • 2 2/3 φλιτζάνια (400 γρ.) τυρί φέτα, θρυμματισμένη
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Υλικά για το μείγμα αβγών

    • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
    • 1 κουταλιά της σούπας νερό

    Εκτέλεση

    1

    Διαλύστε τη μαγιά σε 1/2  φλιτζάνι χλιαρό νερό. Χρειάζεται 4-5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί.

    2

    Στο αναμεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά με ένα κουτάλι (την ενεργοποιημένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό, το ξύδι, το αλάτι, το μέλι και το αλεύρι).

    3

    Ζυμώστε τη ζύμη στο μπολ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε πολύ μικρές ποσότητες επιπλέον αλεύρι, εάν η ζύμη κολλάει υπερβολικά.

    4

    Σκεπάστε το μπολ με μία πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει (να διπλασιαστεί σε μέγεθος) σε ένα ζεστό μέρος για 30 λεπτά με 1 ώρα.

    5

    Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

    6

    Προσθέστε κρεμμύδι, πράσο, θυμάρι και σοτάρετε για 3 λεπτά.

    7

    Προσθέστε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κόκκινη πιπεριά για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε παράμερα το κατσαρολάκι να κρυώσει.

    8

    Χτυπήστε 2 αβγά κι ανακατέψτε καλά με τη θρυμματισμένη φέτα. Αφήστε το μείγμα παράμερα.

    9

    Όταν η ζύμη έχει διπλασιασθεί, τη ζυμώνετε και τη μεταφέρετε σε μία ελαφρά αλευρωμένη (χρησιμοποιήστε αλεύρι από σιμιγδάλι) επίπεδη επιφάνεια.

    10

    Κόψτε τη σε 6-10 ομοιόμορφα κομμάτια.

    11

    Σχηματίστε από κάθε κομμάτι μία ίση μπάλα προσέχοντας να μη σχίσετε τη ζύμη και να κρατήσετε το πάχος της.

    12

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180⁰C.

    13

    Ανοίξτε τα μπαλάκια με τα δάχτυλά σας ώστε να δημιουργηθεί ένας κύκλος.

    14

    Χτυπήστε ελαφρά ένα αβγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό κι αλείψτε με ένα πινέλο τις άκρες του κάθε κύκλου και τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο.

    15

    Πάρτε 1-3 κουταλιές της σούπας (ανάλογα με το μέγεθος κάθε κύκλου) από το μείγμα της φέτας με την πιπεριά και τοποθετήστε το στο κέντρο κάθε κύκλου.

    16

    Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο μαγειρικής για να αλείψετε με το μείγμα αυγών τις έξω άκρες του κύκλου.

    17

    Διπλώστε τον κάθε κύκλο και απαλά πιέστε τις άκρες για να κλείσουν. Με ένα πιρούνι πιέστε γύρω γύρω τις άκρες για να σφραγίσουν καλά.

    18

    Αλείψτε την κορυφή με το μείγμα αυγών.

    19

    Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι οι κορυφές να ροδίσουν.

    20

    Προσεκτικά τοποθετήστε τα σε μία λαμαρίνα επενδυμένη με λαδόκολλα. Αφήστε περίπου 2,5 εκ. απόσταση ανάμεσα στα πιτάκια.

    Διαφήμιση

    Σπιτικά Τυροπιτάκια με Φέτα Συνταγήfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: 30daysofgreekfood.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend