Σπιτικές μπουκίτσες γαλλικού τοστ
Σε ποιον δεν αρέσει το γαλλικό τοστ; Ζεστό, γευστικό και άκρως απολαυστικό! Σε αυτή τη συνταγή θα δείτε μια διαφορετική εκδοχή του γαλλικού τοστ καθώς αντί για το κλασικό τοστ, έχουμε τη γεύση του, αλλά έχει «αλλάξει» σε μικρές στρογγυλές μπουκίτσες!
Για τα γαλλικά τοστ σε μπουκίτσες θα χρειαστείτε
- 2 κ.γ. Ξηρή μαγιά
- 1 φλιτζ. Ζεστό νερό
- 1/2 φλιτζ. + 1 κ.γ. ζάχαρη Άχνη
- 4 φλιτζ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 μεγάλος κρόκος
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλιτζ. σπορέλαιο
- 1/2 φλιτζ. Μείγμα ζάχαρης - κανέλας
- 1/2 φλιτζ. Σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το ζεστό νερό, τη μαγιά και 1 κ.σ. Ζάχαρη.
- Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι στον κάδο ενός μίξερ.
- Ρίξτε σιγά σιγά τα αυγά, τον κρόκο και το λάδι και ανακατέψτε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει ζύμη. Ρίξτε κατόπιν το μείγμα με τη μαγιά.
- Ζυμώστε τη ζύμη για 8 λεπτά και μεταφέρετέ την σε ένα γυάλινο μπολ που έχετε λαδώσει καλά. Καλύψτε την επιφάνεια του μπολ με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 1-2 ώρες ώστε να φουσκώσει και να γίνει διπλασια.
- Πλάστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει περίπου 1 χιλιοσττό λεπτή. Φτιάξτε μπισκότα από τη ζύμη χτησιμοποιώντας μια φόρμα για μπισκότα.
- Σε μεγάλο τηγάνι με σπορέλαιο ψήστε τα μπισκότα μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές!
- Τοποθετήστε τα «τοστάκια» σε μια πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από το λάδι για ένα περίπου λεπτό. Κυλήστε τα στο μείγμα ζάχαρης – κανέλας και περιχύστε τα ύστερα με το σιρόπι αγάυης, όσο είναι ακόμα ζεστά!
Συνταγή για γαλλικό τοστ μπουκίτσες
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com
Διαφήμιση