Σπιτική τούρτα βύσσινο
Η σπιτική τούρτα βύσσινο είναι εξαιρετική δροσερή και γλυκιά επιλογή για να κεράσετε εσάς και την παρέα σας !
Για το παντεσπάνι βανίλιας θα χρειαστείτε:
- 4 αβγά
- 1 ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- λίγη βανίλια
Για τη γέμιση θα χρειστείτε:
- 5 στραγγιστά γιαούρτια
- 3 φακελάκια ζελατίνη σκόνη
- 2 κούπες ασππρισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα και 3 κουτάλια ζάχαρη
- 2 κομπόστες βύσσινο
- 3/4 κούπας νερό
- 1 κουταλάκι βανίλια ή αμαρέτο λικέρ
- 2 κουτάλια κορν φλάουρ
- 2 κουτάλια (για τη σάλτσα) ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι:
- Για το παντεσπάνι θερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά, να αφρατέψουν και να πήξουν.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι με τη βανίλια και το ρίχνετε πάνω από τα αβγά.
- Ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα για να μην φύγει ο αέρας. Πασπαλίζετε με αλεύρι στη συνέχεια βουτυρώνετε ένα ταψάκι 25 εκ. και ρίχνετε το μείγμα μέσα.
- Ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Για τη γέμιση:
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 3 κουτάλια σε σαντιγί. Χτυπάτε τα γιαούρτια με την υπόλοιπη ζάχαρη, και ανακατεύετε απαλά με τη σαντιγί.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό και λιώνετε τη ζελατίνη. Μόλις κρυώσει την προσθέτετε στην κρέμα γιαουρτιού. Ανακατεύετε μέσα και τη βανίλια ή το λικέρ και τα αμύγδαλα.
- Στραγγίζετε φυλώντας το ζουμί, τη μία κονσέρβα βύσσινα και τα ρίχνετε και αυτά στην κρέμα.
- Στρώνετε την κρέμα πάνω στον πάτο παντεσπάνι βανίλιας και τοποθετείτε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε μία σάλτσα με τη μία κονσέρβα βύσσινο και το ζουμί που έχετε κρατήσει, 1 κουτάλι ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Τα ανακατεύετε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα και περιχύνετε το γλυκό σας.
Διαφήμιση