Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σπιτική τούρτα βύσσινο

Η σπιτική τούρτα βύσσινο είναι εξαιρετική δροσερή και γλυκιά επιλογή για να κεράσετε εσάς και την παρέα σας !

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:

  1. Για το παντεσπάνι θερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά, να αφρατέψουν και να πήξουν.
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι με τη βανίλια και το ρίχνετε πάνω από τα αβγά.
  3. Ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα για να μην φύγει ο αέρας. Πασπαλίζετε με αλεύρι στη συνέχεια βουτυρώνετε ένα ταψάκι 25 εκ. και ρίχνετε το μείγμα μέσα.
  4. Ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

Για τη γέμιση:

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 3 κουτάλια σε σαντιγί. Χτυπάτε τα γιαούρτια με την υπόλοιπη ζάχαρη, και ανακατεύετε απαλά με τη σαντιγί.
  2. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό και λιώνετε τη ζελατίνη. Μόλις κρυώσει την προσθέτετε στην κρέμα γιαουρτιού. Ανακατεύετε μέσα και τη βανίλια ή το λικέρ και τα αμύγδαλα.
  3. Στραγγίζετε φυλώντας το ζουμί, τη μία κονσέρβα βύσσινα και τα ρίχνετε και αυτά στην κρέμα.
  4. Στρώνετε την κρέμα πάνω στον πάτο παντεσπάνι βανίλιας και τοποθετείτε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
  5. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε μία σάλτσα με τη μία κονσέρβα βύσσινο και το ζουμί που έχετε κρατήσει, 1 κουτάλι ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  6. Τα ανακατεύετε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα και περιχύνετε το γλυκό σας.

Πηγή

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend