Πάρτε μια γεύση από Γαλλία! Το εκλέρ ταψιού είναι ένα καταπληκτικό γλυκό ψυγείου, ακόμα πιο απολαυστικό την επόμενη μέρα που έχουν δέσει οι γεύσεις μεταξύ τους! Σας έχουμε λοιπόν την καλύτερη συνταγή για εκλέρ.
Και για όσους αγαπάνε τα εκλεράκια, έχουμε 2 υπέροχες συνταγές για να δείτε μετά:
Σπιτικό εκλέρ ταψιού
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος4 Ώρες
- Συνολικός Χρόνος4 Ώρες 30 Λεπτά
- Μερίδες10
Για το σπιτικό εκλέρ ταψιού θα χρειαστείτε
- 4 Πακέτα κράκερ
- 1.150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
- 4 κρόκοι αυγών
- 125 γρ, ζάχαρη
- 120 γρ. γάλα
- 450 γρ. κουβερτούρα
- 2 πρέζες αλάτι
- 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ιρλανδικό λικέρ κρέμας
Εκτέλεση
Χτυπάτε 500 γρ. γάλακτος με το μίξερ χειρός σε σαντιγί. Την αφήνετε στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη.
Ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας
Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα ή μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν.
Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το γάλα και σταδιακά το ρίχνετε στο μείγμα αυγών, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ανακατεύετε καλά να αραιώσει το μείγμα.
Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα και να αφήνει παχύ στρώμα στη ράχη της κουτάλας. Προσέχετε να μην πάρει βράση.
Βάζετε σε μπολ 150 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα και περιχύνετε με την κρέμα αυγών. Ανακατεύετε να λιώσει τελείως.
Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε 300 γρ. κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτετε στη σοκολάτα και απαλά ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτα.
Ετοιμάζετε την επικάλυψη
Βάζετε 300 γρ. κουβερτούρα σε μπολ. Ζεσταίνετε 350 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα.
Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία και γυαλιστερή κρέμα. Προσθέτετε το μέλι και το λικέρ. Αφήνετε να κρυώσει καλά.
Σε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος φτιάχνετε μια στρώση κράκερ ώστε να καλύψετε όλο το σκεύος.
Απλώνετε μια στρώση τη μισή σαντιγί. Συνεχίζετε με μια στρώση κράκερ. Απλώνετε όλη την κρέμα σοκολάτας.
Στρώνετε μια σειρά κράκερ. Απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτετε με μια στρώση κράκερ.
Περιχύνετε με την επικάλυψη, σκεπάζετε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνετε το εκλέρ ταψιού να δέσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες.Το εκλέρ ταψιού είναι ακόμα πιο απολαυστικό την επόμενη μέρα!
Πηγή: mamapeinao
Αν σας αρέσουν τα γλυκά ταψιού δεν πρέπει να χάσετε τις συνταγές για πάστα ταψιού και αφράτη καριόκα ταψιού!
συνταγη λαθος 500γρ γαλακτος??????
Καλησπέρα , διορθώσαμε την δοσολογία σε 1.150 γρ κρέμας γάλακτος !