Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σπιτικό ντόνερ κεμπάπ (γύρος)

Σας έχουμε τη συνταγή για σπιτικό ντονέρ κεμπάπ (γύρο), που θα σας κάνει να παραγγείλετε σουβλάκια απέξω πολύ καιρό… Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μπολ όλα τα υλικά για το ντόνερ ή τα ζυμώνετε στον κάδο του μίξερ στο ζυμωτήριο. Ζυμώνετε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.
  2. Λαδώνετε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ. Απλώνετε το ντόνερ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζετε να είναι παντού ισόπαχο. Το ραντίζετε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.
  3. Το ψήνετε στο γκριλ για περίπου 30’, φροντίζοντας να το μετακινήσετε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου αν αρπάξει γρήγορα από πάνω. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο το κόβετε σε λεπτές φέτες (γύρο).
  4. Σε πιατέλα βάζετε τις ψημένες πίτες. Σε μια πλευρά βάζετε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Στη μέση βάζετε το γύρο και σερβίρετε με σος γιαουρτιού. Πασπαλίζετε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
  5. Για τη σος γιαουρτιού: Ανακατεύετε όλα τα υλικά και παγώνετε τη σος.

spitiko-ntoner-kempap-guros

Πηγή: argiro.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend