Σπιτικό ντόνερ κεμπάπ (γύρος)
Σας έχουμε τη συνταγή για σπιτικό ντονέρ κεμπάπ (γύρο), που θα σας κάνει να παραγγείλετε σουβλάκια απέξω πολύ καιρό… Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για το σπιτικό κεμπάπ θα χρειαστείτε
- 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα με τα υγρά τους
- 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού θα χρειαστείτε
- 2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο αλάτι
Για το σερβίρισμα θα χρειαστείτε
- φέτες ντομάτας
- φέτες κρεμμυδιού
- πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες στα 4
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μπολ όλα τα υλικά για το ντόνερ ή τα ζυμώνετε στον κάδο του μίξερ στο ζυμωτήριο. Ζυμώνετε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.
- Λαδώνετε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ. Απλώνετε το ντόνερ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζετε να είναι παντού ισόπαχο. Το ραντίζετε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.
- Το ψήνετε στο γκριλ για περίπου 30’, φροντίζοντας να το μετακινήσετε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου αν αρπάξει γρήγορα από πάνω. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο το κόβετε σε λεπτές φέτες (γύρο).
- Σε πιατέλα βάζετε τις ψημένες πίτες. Σε μια πλευρά βάζετε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Στη μέση βάζετε το γύρο και σερβίρετε με σος γιαουρτιού. Πασπαλίζετε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
- Για τη σος γιαουρτιού: Ανακατεύετε όλα τα υλικά και παγώνετε τη σος.
Πηγή: argiro.gr
Διαφήμιση