Λάτρεις του καφέ και του εσπρέσο σας έχουμε το καλύτερο δώρο. Για την ακρίβεια το πιο γευστικό δώρο. Συνταγή για σπιτικό παγωτό με γεύση εσπρέσο!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βάζετε τον καφέ στο καυτό νερό και τον αφήνετε για 10 λεπτά, στην συνέχεια τον σουρώνετε ώστε να φύγουν οι κόκκοι.
- Σε μια μπασίνα χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
- Βάζετε την μπασίνα μας πάνω από ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό, δηλαδή τεχνητό μπεν μαρί και προσθέτετε μέσα το γάλα και το καυτό νερό και ανακατεύετε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα και στην συνέχεια βγάζετε και ανακατεύετε με μίξερ.
- Ξαναβάζετε το μείγμα μας στην κατάψυξη για 2 ώρες με μία μεμβράνη από επάνω για να μην πιάσει κρούστα.
- Βγάζετε το παγωτό μας και γαρνίρετε αν θέλετε με κόκκους καφέ και φύλλο δυόσμου.
Πηγή: ionsweets.gr
Διαφήμιση