Υπέροχο και δροσερό σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα για να απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι.
Θες περισσότερο παγωτό; Ρίξε μια ματιά τις 10 τέλειες συνταγές για παγωτό που συγκεντρώσαμε για εσένα!
Δες επίσης πώς να φτιάξεις εύκολα παγωτό χωρίς να παγωτομηχανή.
Όλες μας οι συνταγές για σπιτικό παγωτό εδώ.
Σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα

- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα θα χρειαστείτε
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- 410 γραμμάρια γάλα εβαπορέ με λιπαρά
- 1 φακελάκι μους στρατσιατέλα
- 1 κούπα πλήρες γάλα με λιπαρά
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει καλά (Είναι σημαντικό να το έχουμε βάλει στην κατάψυξη για να μας αφρατέψει κατά το χτύπημα με το μίξερ).
Σε ένα μπολ ρίχνετε το πλήρες γάλα και αδειάζετε το περιεχόμενο του φακέλου μους στρατσιατέλα.
Χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή η μους.
Βγάζετε το γάλα εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζετε σε μια λεκάνη.
Ρίχνετε και τη ζάχαρη μαζί με το κονιάκ και χτυπάτε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα σας θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα και να γίνει τριπλάσιο σε όγκο.
Ρίχνετε και τη μους στρατσιατέλα στη λεκάνη και συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το τοποθετείτε στην κατάψυξη.
Μετά από 10 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο.
Διαφήμιση
Εάν έχετε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα στο κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθείτε της οδηγίες του παρασκευαστή.
Έμπνευση από: newsbeast.gr
Διαφήμιση