Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σπιτικός χαλβάς Φαρσάλων συνταγή

Χαλβάς Φαρσάλων: Πόσες και πόσες φορές έχετε ψωνίσει απέξω… Έχετε αναρωτηθεί όμως πόσο εύκολο είναι να τον φτιάξετε εσείς; Ε λοιπόν, είναι πολύ εύκολο και οικονομικό να φτιάξετε σπιτικό χαλβά Φαρσάλων με την παρακάτω συνταγή!

Σπιτικός χαλβάς Φαρσάλων συνταγή

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
    • Μερίδες8

      O χαλβάς Φαρσάλων θα χρειαστεί

      • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
      • 2 φλιτζ. τσαγιού ‏νισεστέ ή κορν φλάουρ
      • 3 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
      • 4 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
      • 200 γρ. ‏αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
      • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη (για την καραμέλα)

      Εκτέλεση

      1

      Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

      2

      Ετοιμάζετε την καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.

      3

      Εν τω μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

      4

      Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.

      5

      Προσθέτετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε.

      6

      Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)και καίμε την επιφάνεια με καμινέτο. Εναλλακτικά ανάβετε το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.

      Διαφήμιση

      Συμβουλή: Όταν ρίξετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα η καραμέλα θα γίνει μια μάζα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και σιγά σιγά πάλι θα γίνει ρευστή.

      χαλβάς Φαρσάλων

      Πηγή: olgascuisine.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend