Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Στήθη κοτόπουλου γεμιστά με σπανάκι και φέτα‏

Τα στήθη κοτόπουλου που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες ενισχύεται διατροφικά από το πλούσιο σε σίδηρο σπανάκι και η

μοναδική γεύση της φέτας χρωματίζει γευστικά το πιάτο σας !

Για τα στήθη κοτόπουλου γεμιστά με σπανάκι και φέτα‏ θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι ‏σπανάκι (είτε κατεφυγμένο [να το έχετε ξεπαγώσει πλήρως], είτε φρέσκο)
  • 1/2 φλιτζάνι ‏τυρί φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι ‏λιαστές ντομάτες
  • 4 ‏στήθη κοτόπουλου φιλατερισμένα (χωρίς την πέτσα)
  • 1 κονσέρβα ‏κύβοι ντομάτας
  • ‏αλάτι, πίπερι, λίγες ελιές

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 C.
  2. Στραγγίξτε καλά το σπανάκι ώστε να »φύγει» όλο το νερό και τοποθετήστε το σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα και τις λιαστές ντομάτες.
  3. Ανακατέψτε τα καλά.
  4. Κόψτε στη μέση τα στήθη κοτόπουλου και γεμιστά τα με το μείγμα που φτιάξατε με το σπανάκι, τη φέτα και τις λιαστές ντομάτες.
  5. Αφού γεμίσετε τα στήθη, κλείστε τα (σαν σάντουιτς). Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε 2-3 οδοντογλυφίδες σε κάθε στήθος ώστε να βεβαιωθείτε ότι δε θα ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
  6. Τοποθετήστε τα γεμιστά στήθη σε μια βαθιά κατσαρόλα, και αλατοπιπερώστε καλά!
  7. Προσθέστε την κονσέρβα με τις ντομάτες (αν θέλετε αλατοπιπερώστε ξανά και προσθέστε και λίγο βασιλικό).
  8. Προσθέστε τις ελιές.
  9. Μαγειρέψτε για 15-30′ στον προθερμασμένο φούρνο.

στήθη κοτόπουλου

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: carolynnsrecipebox

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend