Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Στριφτή γλυκιά πίτα με ταχίνι

Υπέροχη συνταγή για ταχινόπιτα εύκολη. Λαχταριστή στριφτή γλυκιά πίτα με ταχίνι με παραδοσιακή πινελιά, θα τη φτιάξετε από το μηδέν και θα τη λατρέψετε!

Δες όλες μας τις συνταγές για πίτες εδώ.

Ταχινόπιτα εύκολη

    • Χρόνος Προετοιμασίας45 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για την ταχινόπιτα θα χρειαστείτε

      Υλικά για τη ζύμη της πίτας

      • 1 φλιτζάνι ‏ζάχαρη
      • 3 κουταλάκια κοφτά ‏κανέλα
      • 1 πρέζα ‏μαστίχα αλεσμένη
      • 1 πρέζα ‏μαχλέπι αλεσμένο
      • 3 φλιτζάνια ‏νερό (ή λιγότερο)
      • 850 γραμμάρια ‏αλεύρι χωριάτικο
      • 2 φλιτζάνια και 6 κουταλιές του γλυκού ‏αλεύρι φαρίνα
      • 7 γραμμάρια ‏μαγιά ξερή
      • 1 κουταλάκι κοφτό ‏αλάτι

      Υλικά για τη γέμιση

      • 3 φλιτζάνια ‏ζάχαρη
      • 3 κουταλάκια κοφτά ‏κανέλα
      • 720 γραμμάρια ‏ταχίνι

      Εκτέλεση

      Για τη ζύμη

      1

      Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε το χωριάτικο αλεύρι, τη φαρίνα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα, τη μαστίχα και το μαχλέπι.

      2

      Προσθέτετε σταδιακά το νερό και ζυμώνετε. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος κόβετε με μαχαίρι σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές.

      3

      Ζυμώνετε μέχρι να γυαλίσει η ζύμη σας. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά περίπου, να ξεκουραστεί.

      Για την συναρμολόγηση ζύμης – γέμιση

      4

      Ανακατεύετε το ταχίνι με την κανέλα και τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά με μεταλλικό κουτάλι να γίνει πηχτό.

      5

      Χωρίζετε  τη ζύμη σε 13 κομμάτια και τα κάνετε μπαλίτσες. Σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα να μη στεγνώσουν και αρχίζετε να ανοίγετε κάθε μπαλίτσα σε φύλλο κανονικό (30×12εκ.).

      6

      Προσοχή να μην υπάρχει αλεύρι στον πάγκο.

      7

      Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζετε 2 κουταλιές γεμάτες γέμιση και απλώνετε να πάει παντού, αφήνοντας 1εκ. γύρω – γύρω.

      8

      Διπλώνετε το φύλλο σε φάκελο. Τεντώνουμε λίγο το φύλλο, το διπλώνετε στη μέση και πλάθετε ρολό 80εκ. περίπου.

      9

      Στρίβετε το ρολό να γίνει κλώστρος/σπείρα και πιάνετε τις άκρες και τις γυρίζετε σε σαλίγκαρο με αντίθετη κατεύθυνση η μια από την άλλη μέχρι να συναντηθούν.

      10

      Γυρίζετε τον ένα σαλίγκαρο πάνω απ’ τον άλλο και τον πιέζετε με το χέρι. Κάνετε το ίδιο με όλες τις μπαλίτσες ζύμης.

      11

      Πασπαλίζετε τον πάγκο με αλεύρι και ανοίγετε κάθε ταχινόπιτα με τον πλάστη να έχει διάμετρο 15εκ.

      12

      Τις σκεπάζετε με νάιλον και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.

      13

      Τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

      Διαφήμιση

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend