Συνταγές Τσικνοπέμπτης: Μοσχαρίσια πλευρά στον φούρνο
Απολαύστε την μοσχαρίσια πλευρά την ημέρα της Τσικνοπέμπτης κι όχι μόνο.
Συνταγές Τσικνοπέμπτης
Εκτέλεση
- Πλένετε τα πλευρά και τα βάζετε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τα τοποθετείτε σε μια γάστρα ή σε πυρίμαχο σκεύος για να το μαρινάρετε.
- Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε σε ροδέλες, καθαρίζετε το σκόρδο και το κόβετε σε λεπτές φετούλες.
- Προσθέτετε την πάπρικα,το πιπέρι,την μουστάρδα,το κύμινο,το κρασί και το μισό ελαιόλαδο (δεν βάζετε το αλάτι για να αποφύγετε να σκληρύνει το κρέας).
- Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και τα προσθέτετε στο κρέας σας.
- Σκεπάζετε με το καπάκι ή με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε το κρέας για περίπου 15 λεπτά (ίσα να θωρακιστεί).
- Προσθέτετε νερό ζεστό , τόσο ώστε να καλύψετε μέχρι την μέση τα πλευρά.
- Χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς, σκεπάζετε με καπάκι ή λαδόκολλα και το αφήνετε να ψηθεί.
- Παρακολουθείτε να μη μείνει χωρίς νερό ενώ στα τελευταία 40 λεπτά ψησίματος προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Ξεσκεπάζετε το φαγητό μας 10 λεπτά πριν το βγάλετε από τον φούρνο. Συνοδεύεται πολύ ωραία με πατάτες φούρνου ή πιλάφι.
Καλό θα είναι να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να μην σας κόψει τα πλευρά με τον μπαλτά, έτσι ώστε να αποφύγετε τα μικρά οστά στο φαγητό σας.
πηγή και φωτογραφία από chefoulis