Συνταγή από το Άγιο Όρος: Νηστίσιμο εκμέκ
Μια υπέροχη αγιορείτικη συνταγή για ένα λαχταριστό και κυρίως νηστίσιμο εκμέκ!
Δες εδώ όλες μας τις νηστίσιμες συνταγές ➤!
Και για όταν δεν νηστεύεις, αποθήκευσε τη συνταγή για πολύ εύκολο εκμέκ κανταΐφι!
Συνταγή από το Άγιο Όρος: Νηστίσιμο εκμέκ
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το νηστίσιμο εκμέκ θα χρειαστείτε
- 1/2 κιλό κανταΐφι
- 1 βιτάμ
- 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 7 κ.σ. γάλα νηστίσιμο
- 10 κ.σ. ζάχαρη
- 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χονδροκομμένα)
Εκτέλεση
Καταρχάς, ξύνετε καλά το κανταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Στη συνέχεια περιχύνετε το κανταΐφι με το λιωμένο Βιτάμ και το ψήνετε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Το αφήνετε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνετε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζετε με αμύγδαλο.
Για την πρώτη κρέμα
Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύετε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (αμυγδάλου, φουντουκιού, καρύδας, σόγιας κτλπ).
Όταν διαλυθούν προσθέτετε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
Στο τέλος, προσθέτετε τις 2 κουταλιές Βιτάμ.
Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνετε με μια σπάτουλα πάνω στο ψημένο κανταΐφι.
Για τη δεύτερη κρέμα
Χτυπάτε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί.
Μόλις είναι έτοιμη την στρώνετε πάνω στην άλλη κρέμα.
Το νηστίσιμο εκμέκ σας είναι έτοιμο!