Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή από το Άγιο Όρος: Ρύζι με Κόκκινη Σάλτσα

Αυτή η συνταγή μας έρχεται από το Άγιο Όρος! Είναι πολύ απλή συνταγή με γλυκό ρύζι βρασμένο σε σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και διάφορα μπαχαρικά! Σερβίρετέ το με ψητό κρέας ή ακόμη με τηγανιτές γαρίδες και ένα κρύο ποτήρι μπίρα!

Δες όλες μας τις νηστίσιμες συνταγές εδώ.

Συνταγή από το Άγιο Όρος: Ρύζι με Κόκκινη Σάλτσα

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος25 Λεπτά
  • Μερίδες3-4

    Για το Μοναστηριακό ρύζι με κόκκινη σάλτσα θα χρειαστείτε

    Υλικά για το ρύζι με κόκκινη σάλτσα

    • 1 φλ./225 γρ. κίτρινο ρύζι
    • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 1/3 κ.γ. σκόνη πάπρικα
    • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
    • ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
    • 2 μεσαίες φρέσκες ώριμες ντομάτες
    • ½ κόκκινη ή πράσινη πιπεριά
    • 1,5 κ.σ. τοπατοπελτές
    • 45 ml/ 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 φλ./ 500 ml ζωμός λαχανικών ή 2 φλ./ 500 ml ζεστό νερό και 1 κύβος κνορ λαχανικών
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 φλ./ 85 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα (προαιρετικό)

    Εκτέλεση

    1

    Εάν δεν έχετε φρέσκο ζωμό, λιώνετε σε ζεστό νερό έναν κύβο κνορ.

    2

    Χτυπήστε τις ντομάτες και την κόκκινη πιπεριά σε ένα μούλτι μέχρι να λιώσουν.

    3

    Ρίξτε το λάδι ή το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά.

    4

    Όταν κάψει το λάδι ή το βούτυρο, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά.

    5

    Ύστερα, προσθέστε τον τοματοπελτέ και σοτάρετε για 2 λεπτά.

    6

    Εάν χρησιμοποιείτε μανιτάρια, σοτάρετέ τα τώρα ελαφρά.

    7

    Ύστερα από λίγο, προσθέστε τις λιωμένες ντομάτες και την πιπεριά στην κατσαρόλα.

    8

    Ρίξτε το νερό (ή το ζωμό) στο μείγμα. Αλατοπιπερώστε. Όταν το νερό πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή και προσθέστε το ρύζι.

    9

    Ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί με τη σάλτσα. Βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα.

    10

    Σιγοβράστε το ρύζι στη σάλτσα μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Θα χρειαστούν περίπου 12-13 λεπτά.

    11

    Όσο βράζετε, ελέγξτε το ρύζι. Εάν χρειάζεται, προσθέστε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

    12

    Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από τη φωτιά.

    13

    Αφήστε το ρύζι να ξεκουρασθεί για 10 λεπτά.

    14

    Ανακατέψτε το καλά με ένα πιρούνι και αφρατέψτε το.

    15

    Σερβίρετε με το πιάτο της επιλογής σας κι απολαύστε!

    Διαφήμιση

    Συνταγή από το Άγιο Όρος: Ρύζι με Κόκκινη Σάλτσα foodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: greekcookingmadeeasy.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend